Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΤΟΥΡΚΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ¨ΕΑΝ ΟΙ ΗΠΑ ΔΕΝ ΤΗΡΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ, ΤΟΤΕ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΠΡΑΞΕΙ ΤΑ ΔΕΟΝΤΑ¨…

0 σχόλια Share:

 

 

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Φικρί Ισίκ ευρισκόμενος σε μια ζωντανή εκπομπή ρωτήθηκε σχετικά με την επιχείρηση Κλάδος Ελαίας και την μετέπειτα επιχείρηση προς το Μένμπιτς.

Ο Ισίκ υπενθύμισε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες 4-5 φορές υποσχέθηκαν πως τα μέλη του YPG θα βγουν από το Μένμπιτς και είπε:¨Εάν τηρήσουν τις υποσχέσεις τους τότε μπορεί η επιχείρηση προς το Μένμπιτς να μη χρειαστεί να γινει, εάν όμως δεν τις τηρήσουν, τοτε η Τουρκία θα πράξει τα δέοντα¨.

Ο υπουργός Ισίκ ανέφερε τα εξής:

¨Η Τελ Ριφατ είναι μια σημαντική περιοχή. Είναι μία περιοχή η οποία είναι περικυκλωμένη από τις ασφαλείς περιοχές που έχουν συσταθεί από την επιχείρηση στο Άφριν και από την επιχείρηση Ασπίδα Ευφρατη, μία περιοχή κλειδί. Πιστεύω πως σύντομα θα εκκαθαρισθεί και θα απελευθερωθεί.

Στο θέμα του Μένμπτς παλαιότερα μας είχαν υποσχεθεί πως το PYD από εκεί θα το εβγαζαν. Αυτή η υπόσχεσή δόθηκε επανειλημμένα και όταν ήμουνα εγώ υπουργός Αμύνης επι περιόδου Ομπάμα,  αλλά και τώρα στον νυν υπουργο Άμυνας. …..Οι Αμερικάνοι είναι υποχρεωμένοι να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους. Στα αρχεία του κράτους υπάρχουν καταγεγραμμένες υποσχέσεις που έδωσαν προσωπικά σε μένα. Δόθηκαν υποσχέσεις στον πρόεδρο της Δημοκρατίας μας, στον Πρωθυπουργό μας, στον υπουργό Εξωτρικών μας και σε άλλους σχετιζόμενος φίλους. Είναι ανάγκη να τηρηθούν οι υποσχέσεις και αυτό θα αποτελέσει λόγο και για την εξομάλυνση των σχέσεων. Εάν δεν τηρηθούν οι υποσχέσεις τοτε η Τουρκία είναι υποχρεωμένη να πράξει τα δέοντα. Προσδοκώ πως οι Ηνωμένες Πολιτείες θα τηρήσουν την υπόσχεση τους και μακάρι αυτό να μη χρειαστεί εκ μέρους μας.

https://www.yeniakit.com.tr/haber/turkiyeden-munbic-resti-abd-verdigi-sozu-tutmazsa-440425.html
26/3/2018

Previous Article

ΘΛΙΒΕΡΟΙ ΤΖΟΥΤΖΕΔΕΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

Next Article

Πρωθυπουργός της Αυστρίας Κούρτζ: Δεν υπάρχει θέση στην Ε.Ε. για την Τουρκία

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

fringilla sit id odio eleifend quis Aenean commodo in elit. ultricies