Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Δηλώσεις Τούρκου υπουργού Αμύνης για F-35, S-400 κ.α.

0 σχόλια Share:

Ακάρ : Δεν υπάρχει κάποιο άρθρο που να λέει πως ¨Αν πάρετε S-400 θα αποβληθείτε από τον συνεταιρισμό¨

Ο υπουργός Αμύνης Χουλουσί Ακάρ, αναφερόμενος στους ισχυρισμούς πως το αντιαεροπορικό και αντιπυραυλικό σύστημα S-400 θα θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια των F-35, είπε πως ¨Υπό κανένα τρόπο τα F-35 και οι S-400 δεν θα δύνανται να επηρεάσουν το ένα το άλλο. Σχετικά με αυτό έχουμε πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα και είμαστε έτοιμοι να τα πάρουμε. Δεν υπάρχει κάποιο άρθρο που να λέει πως ¨Αν πάρετε S-400 θα αποβληθείτε από τον συνεταιρισμό¨.

Ο Ακάρ είπε επίσης πως στην Συρία η μόνη δύναμη επαρκής για να δραστηριοποιηθεί είναι οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις.

………………..

Ο Ακάρ δήλωσε : ¨Ο πρέσβης κ. Τζέφρι (ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για το Συριακό) είχε την ευγένεια να έρθει στην Κωνσταντινούπολη. Είχαμε μία ιδιαίτερα επωφελή και θετική συνομιλία. Θέσαμε ανοιχτά στο τραπέζι όλες μας τις απόψεις, τις θέσεις, τις προτάσεις και τα αιτήματα μας και ο ίδιος τις άκουσε αυτές με μεγάλη κατανόηση. Πέρα από το ότι επαναλάβαμε τις απόψεις μας που είχαμε θέσει και σε προηγούμενες συνομιλίες μας χάρηκα ιδιαίτερα γιατί είδα ότι ο Jeffrey και η επιτροπή μαζί του, πλησίασαν στις απόψεις μας. Επιθυμία μας είναι στις άλλες συνομιλίες που θα κάνουμε τις επόμενες μέρες, να προσεγγίσουμε ακόμη περισσότερο ο ένας τον άλλον στα διμερή θέματα, με πρώτο αυτό της ασφαλούς περιοχής. Εμείς δεν δεχόμαστε και δεν πρόκειται να δεχτούμε ανατολικά του Ευφράτη, να υπάρχει μία τρομοκρατική απειλή για τη χώρα μας, το λαό μας και τα σύνορά μας. Για να επιτευχθεί αυτό προσπαθούμε να πάρουμε κάθε απαραίτητο μέτρο, σε αυτό εργαζόμαστε. Αυτή είναι η προσπάθειά μας. Υπό αυτή την έννοια, το αίτημά μας από την φίλη, σύμμαχο και στρατηγική μας εταίρο Αμερική, είναι το YPG, που δεν έχει καμία απολύτως διαφορά από το ΠΚΚ, το συντομότερο να αποβληθεί από την περιοχή, να συγκεντρωθούν τα όπλα τους και να απομακρυνθούν τουλάχιστον 30- 40 χιλιόμετρα από τα νότια σύνορα μας.¨

……………………..

Όταν ρωτήθηκε ο Ακάρ σε τίνος τον έλεγχο θα βρίσκεται η ασφαλής περιοχή, αυτός απάντησε ως εξής: “Στην ασφαλή περιοχή σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να βρίσκονται στοιχεία του YPG. Παλαιότερα η Αμερική υπέβαλε πρόταση σε χώρες της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ να στείλουν στρατό ξηράς εκεί πέρα. Σε αυτή την πρόταση κανείς δεν απάντησε θετικά. Για αυτό το λόγο εμείς λέμε πως οι τουρκικές ένοπλες Δυνάμεις είναι οι μόνες οι οποίες έχουν την ικανότητα στρατιωτικά διοικητικά Να δραστηριοποιηθούν εδώ, η Τουρκία είναι η μόνη διαθέσιμη χώρα εδώ, οι μόνες ένοπλες Δυνάμεις. Για αυτό εμείς τους αναφέραμε πως επιθυμούμε να συνεργαστούμε μαζί τους. Τους είπαμε πως μπορούμε να το πράξουμε”

¨ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΟ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΝΑ ΑΠΟΒΛΗΘΟΎΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΑΙΡΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ  ΒΟΥΛΗΣΗ ΜΙΑΣ ΧΩΡΑΣ¨

Όταν ο Ακάρ ρωτήθηκε σχετικά με την κατάσταση στο σχέδιο του πολεμικού αεροσκάφους f-35, για τα σχόλια του προέδρου της δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το θέμα αυτό, όπως και για το αν υπάρχουν ή όχι άλλα σχέδια σε περίπτωση αποβολής αυτό το σχέδιο, απάντησε ως εξής : “Μιλάμε για ένα εταιρικό σχήμα στο οποίο περιλαμβάνονται 9 χώρες. Μιλάμε για μία χώρα η οποία εξαρχής ανελλιπώς και εγκαίρως εκπλήρωσε όλες τις υποχρεώσεις της σχετικά με το f-35. Όσες οικονομικές, νομικές, διοικητικές και όποιες άλλες ευθύνες μας δόθηκαν, όλες τις εκπληρώσαμε. Αυτό είναι κάτι που το έχουν εκφράσει και η Αμερική αλλά και άλλες ενδιαφερόμενες πλευρές . Επίσης είμαστε χώρα εταίρος. Δεν υπάρχει κάποιο άρθρο τον οποίο να αναφέρει πως “Αν πάρετε τους s-400, θα προβληθείτε από το εταιρικό σχήμα”. Το να αποβληθούμε από ένα εταιρικό σχήμα, επειδή το επιθυμεί μία οποιαδήποτε χώρα, είναι κάτι το οποίο δεν συνάδει με το δίκαιο, τη δικαιοσύνη και το νόμο. Δεν πρέπει καν να τίθεται τέτοιο θέμα. Φυσικά αν με κάποιο τρόπο η Τουρκία αποβληθεί από αυτό το εταιρικό σχήμα, αυτό θα επιφέρει ένα οικονομικό, νομικό και εφοδιαστικό κόστος πιθανώς ασήκωτο για τους άλλους εταίρους. Για αυτό το λόγο οι πλευρές πρέπει να είναι πολύ προσεκτικές και ευαίσθητες πιστεύω. Εμείς σε αυτό το θέμα συνεχίζουμε τις δραστηριότητές μας. Μέχρι τώρα οι εργασίες συνεχίζονται σύμφωνα με το σχέδιο. οι πιλότοι μας και το προσωπικό συντήρησης συνεχίζουν την εκπαίδευσή τους στις ΗΠΑ. Μέχρι τώρα έχουν παραδοθεί τέσσερα αεροσκάφη στο κράτος της Τουρκικής Δημοκρατίας. Αυτά τα αεροσκάφη μας, χρησιμοποιούνται εκεί στην εκπαίδευση. ως συνέχεια αυτών των δραστηριοτήτων περιμένουμε το Νοέμβριο να έρθουν και άλλα αεροσκάφη στην Τουρκία. Έχουμε ετοιμάσει σχετικά στην Μαλάτια τις εγκαταστάσεις μας, η βάση μας είναι έτοιμη και περιμένουμε να έρθουν τα αεροσκάφη μας. ”

…………….

Ερωτηθείς ο Ακάρ σχετικά με τους ισχυρισμούς πως οι s-400 θα παραληφθούν άλλα είτε δεν θα ενεργοποιηθούν είτε θα εγκατασταθούν σε άλλη χώρα απάντησε ως εξής: “Αφήνοντας κατά μέρος τις υποθέσεις, εμείς αυτή τη στιγμή έχουμε μία συμφωνία με τη Ρωσία, αυτή η συμφωνία διαθέτει κάποια άρθρα και στα πλαίσια αυτών ακριβώς των άρθρων της συμφωνίας, εμείς συνεχίζουμε τη δραστηριότητά μας”. Ο Ακαρ ερωτηθείς σχετικά με την προμήθεια των συστημάτων Πάτριοτ, απάντησε ως εξής: Τελευταία τον Μάρτιο του 2019 υπέβαλλαν μία νέα πρόταση Αυτή η πρόταση φυσικά είναι πιο θετική και πιο κοντά σε μας από τις προηγούμενες. Σχετικά με το θέμα αυτό, επιτροπή αποτελούμενη από προσωπικό της Διεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας εξετάζει και αξιολογεί λεπτομερώς την πρόταση αυτή” .

https://tr.sputniknews.com/savunma/201905031038940547-akar-f-35lerle-s-400ler-herhangi-bir-sekilde-birbirini-etkilemeyecek/
3/5/2019
Previous Article

Βίντεο-Χτυπώντας και σέρνοντας την γριά γυναίκα…

Next Article

ΤΟ ΟΘΩΜΑΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!