Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ …1994

0 σχόλια Share:

 Χάθηκε ακόμα και η αίτηση για τον Αλή

 Κωνσταντινούπολη – 17 χρόνια πέρασαν από τον υπό κράτηση σκοτωμό του φοιτητή Αλή Εφέογλου. Η έρευνα που είχε αρχίσει ο τότε εισαγγελέας του DGM έμεινε χωρίς αποτέλεσμα. Δεν λήφθηκε καν κατάθεση από κανέναν, ενώ ακόμη και σχετικό αίτημα του δικηγόρου του Εφέογλου που υποβλήθηκε στην εισαγγελία χάθηκε. Στον φάκελο της υπόθεσης τα σχετικά με τον Αλή Εφέογλου έγγραφα, φέρουν την υπογραφή του αστυνομικού διευθυντή Χουσείν Κοτσαντάγ που σκοτώθηκε στο ατύχημα του Σουσουρλούκ και του αστυνομικού διευθυντή Ρεσάτ Αλτάι.

Ο φοιτητής του Πολυτεχνείου Κωνσταντινούπολης Αλή Εφέογλου στις 5-1-1994 συνελήφθη από αστυνομικούς με πολιτικά στην περιοχή του Πέντικ. Ο δικηγόρος Ουλουτάν Γιούν στις 24-1-1994 προσέφυγε με σχετικό αίτημα στην εισαγγελία του Δικαστηρίου Εθνικής Ασφαλείας. Το αίτημα με αρ. πρωτ 1994/882 στάλθηκε στην αντιτρομοκρατική της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κωνσταντινουπόλεως. Μαζί με την απάντηση ζητούνταν και η επιστροφή της αίτησης. Αλλά η αίτηση δεν βρέθηκε. Απλά στο έγγραφο της αστυνομίας γινόταν λόγος για αυτήν.

 ΔΕΝ ΛΗΦΘΗΚΕ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ

Η εισαγγελία Κωνσταντινούπολης μετά από κάποια δημοσιεύματα εφημερίδων άρχισε έρευνα στις 29-1-2012. Στα πλαίσια της έρευνας αυτής δεν λήφθηκε κατάθεση από κανέναν. Απλά υπήρξε αλληλογραφία με την εισαγγελία Ινέγκιολ από όπου καταγόταν ο Εφέογλου.

……………………..

Κουρδικό πρακτορείο Φιράτ 4-1-2012

Σχόλιο : Τον συνέλαβαν δηλαδή τότε οι κρατικοί δολοφόνοι της αστυνομίας και τον εξαφάνισαν. Μετά η αστυνομία έχασε και την αίτηση που είχε υποβάλλει ο δικηγόρος του ! Ο δε εισαγγελέας χρόνια αργότερα έκρινε πως η υπόθεση παραγράφηκε. Η οικογένεια του Εφέογλου αγωνίζεται να αποδείξει πως το αδίκημα δεν έχει παραγραφεί…  

Previous Article

ΤΟΝ ¨ΠΑΡΑΙΤΗΣΑΝ¨ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟΝΕ

Next Article

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΑΡΧΗΓΟΥ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

in Aenean Phasellus id libero. venenatis, venenatis ut felis libero Donec