Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

¨ΔΟΛΟΦΟΝΕ ΕΡΝΤΟΓΑΝ¨

No Comments Share:

Αποδόθηκε στο χώμα η αντάρτισσα του HRG Εργκιούν

 

Βαν – Έγινε η ταφή της αντάρτισσας Σιλάν Εργκιούν που έχασε την ζωή της σε σύγκρουση των ανταρτών του HRG με τον τουρκικό στρατό κατά το διάστημα 22-24 Οκτωβρίου στην περιοχή της Τσουκούρτζας. Η Χατιτζέ Εργκιούν-μητέρα της Εργκιούν, δήλωσε : ¨Η κόρη μου είναι μάρτυρας του Κουρδιστάν, Μην κλαίτε καθόλου. Το κεφάλι ψηλά, περήφανοι είμαστε, Να μην δώσουμε χαρά στον εχθρό¨.

Η κηδεία έγινε στο χωριό Ίλιτζα με τελετή στην οποία μετείχαν εκατοντάδες άτομα και παρουσία του βουλευτή του BDP Οζντάλ Ουτσέρ, της αντιπροέδρου της τοπικής οργάνωσης του BDP Μιχριμπάχ Σαν και του δημάρχου Τζελεμπινταγί Βεϊσέλ Κεσέρ.

Η σωρός της παραλήφθηκε από την ιατροδικαστική της Μαλάτιας και αρχικά μεταφέρθηκε στο Έρτζις. Από εκεί συνοδεία δεκάδων οχημάτων μεταφέρθηκε στο χωριό Ντογαντζί όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, ενώ ο κόσμος την υποδέχτηκε με ψαλμωδίες και συνθήματα.

Το πλήθος με αφίσες του ηγέτη του ΠΚΚ Αμπντουλλάχ Οτζαλάν και ανταρτών που έχουν χάσει την ζωή τους πήρε το φέρετρο της Εργκιούν στους ώμους και το μετέφερε μέχρι το σπίτι της. Καθοδόν συχνά ακούγονταν τα συνθήματα ¨Το ΠΚΚ είναι λαός και είναι εδώ¨, ¨Δολοφόνε Ερντογάν¨, ¨Εκδίκηση¨, ¨Οι μάρτυρες είναι η περηφάνια μας¨ και ¨Το Κουρδιστάν θα γίνει ο τάφος του φασισμού¨.

Γυναίκες είχαν κρεμάσει μπροστά στο σπίτι φωτογραφίες πολλών ανταρτών που έχουν χάσει την ζωή τους, ενώ κρεμάστηκε και μαύρο πανό με 24 γαρύφαλλα που συμβόλιζαν του 24 αντάρτες του HRG.

……………

ΠΑΤΕΡΑΣ ΚΕΡΙΜ : Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ

Ο πατέρας της Εργκιούν ευχήθηκε να είναι καλά ο Κουρδικός λαός και είπε : ¨Η Σιλαν είναι κόρη του Κουρδικού λαού. Ο Ερντογάν είναι δολοφόνος διότι εντάξει τους σκότωσες, αλλά γιατί τους καις ; Το κεφάλι μας θα μείνει ψηλά. Χαιρετίζω τους αντάρτες που είναι στο βουνό και στην φυλακή. Η κόρη μου είναι ηρωίδα.¨

Μιλώντας μετά ο βουλευτής Οζντάλ Ουτσέρ είπε: ¨Να είναι καλά ο λαός του Κουρδιστάν. Οι μάρτυρες μας αποτελούνε τους ήρωες μας. Εμείς συντριφτήκαμε από τον σεισμό και μετά από την καταστροφή που δημιούργησε ο Ερντογάν. Ο Ερντογάν και το ΑΚΠ είναι που καίει τους Κούρδους. Κάθε μέρα βομβαρδίζονται τα βουνά του Κουρδιστάν. Χρησιμοποιούνται χημικά όπλα και ναπάλμ. Ο αντάρτες δεν είναι μόνοι, εκατομμύρια βαδίζουν στον δρόμο τους.¨

……………

Κουρδικό Πρακτορείο Φιράτ 2-11-2011

 

 

Previous Article

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΠΩΛΗΣΗ ΤΩΝ ΣΟΥΠΕΡ ΚΟΜΠΡΑ

Next Article

ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΕΡΝΤΑΛ ΕΜΑΝΕΤ- ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΟΥ ΣΟΛΟΜΟΥ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *