Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

19/12/1978-ΣΦΑΓΗ ΑΛΕΒΙΤΩΝ ΣΤΟ ΜΑΡΑΣ ΑΠΟ ΦΑΣΙΣΤΕΣ- Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΕ ¨ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΗΝ ΣΚΟΤΩΣΕΤΕ ΕΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΕΓΚΥΟΣ¨…

No Comments Share:

Ζωντανοί ακόμα οι πόνοι από την σφαγή στο Μάρας : ¨Είμαι έγκυος, τουλάχιστον εμένα μην με σκοτώσετε¨

Στην σφαγή εκείνη σκοτώθηκαν 111 άνθρωποι και εξ αυτών οι 17 ήταν γυναίκες. Γκουλού Εργκιονούλ, Φατμά Μπαζ, Ζεϊνέπ Αϊντογάν, Ντοντού Ουνβέρ, Ζουχρέ Ουνβέρ, Κεζμπάν Ουστά, Χατιτζε Γιλμάζ, Γκιουλσέν Ουν, Χατιτζέ Γκιορούρ, Γκιουλσούμ Ακιρμάκ, Ζεϊνέπ Νεργκίζ,  Σεμπαχάτ Ισμπιλίρ, Ελίφ Μπαλτά, Εσμά Σουνά, Φιντάν Σουνά, Φατμά Μπιλμέζ και Τζεννέτ Τσιμέν… Θύματα  μάχης και μίσους, ονόματα γυναικών που δεν πρέπει να ξεχαστούνε…

Οι Εσμά Σουνά και Τζεννέτ Τσιμέν  είναι οι δύο γυναίκες, που τα ονόματα τους έγιναν σύμβολο της σφαγής.  Η Εσμα Σουνά ήταν μια νέα γυναίκα που ήταν 8 μηνών έγκυος. Η   Τζεννέτ Τσιμέν ήταν μια 80χρονη που τα μάτια της δεν έβλεπαν.

¨ΕΙΜΑΙ ΕΓΚΥΟΣ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΜΕΝΑ ΜΗΝ ΜΕ ΣΚΟΤΩΣΕΤΕ¨

Σε λίγο θα γεννούσε η Εσμά Σουνά. Οι επιτιθέμενοι αρχίζουν να πυροβολούνε το σπίτι της οικογένειας Σουνά  και πετάνε μέσα σε αυτό εκρηκτικά υλικά και πατσαβούρες βρεγμένες με βενζίνη. Ακολούθως οι φασίστες με τσεκούρια και κασμάδες έσπασαν την πόρτα και γάζωσαν με σφαίρες τους Φιντάν, Αλή, Φικρί και Μεχμέτ Σουνά και την Μουσά Φουντά. Τους Φαζλί και Ελίφ Σουνά  τους τραυμάτισαν βαριά με ξύλα και μπαλτάδες και τους παράτησαν νομίζοντας πως πέθαναν. Η Εσμά Σουνά παρακαλά λέγοντας ¨Σκοτώσατε τον άντρα μου και τα αδέρφια μου, τουλάχιστον εμένα που είμαι έγκυος μην με σκοτώνετε¨. Παίρνε όμως και αυτή το μερίδιο της από χτυπήματα με ξύλα και μπαλτάδες. Για να σώσει το παιδί στην κοιλιά της  βγαίνει στον δρόμο κραυγάζοντας για την ζωή της. Την πυροβολούν όμως από πίσω της και την ρίχνουν κάτω.  Την παράτησαν νομίζοντας πως πέθανε. Γείτονας της την παίρνει και καταφέρνει να την πάει στο νοσοκομείο. Οι γιατροί βλέποντας πως η Εσμά είναι βαριά τραυματισμένη, με την λογική να σώσουν τουλάχιστον το παιδί,  της κάνουν καισαρική και βγάζουν το παιδί. Κατά την διάρκεια της επέμβασης οι γιατροί δεν μπορούν να συγκρατήσουν τα δάκρυα τους.  Το παιδί όμως από τα χτυπήματα που είχε δεχτεί η μητέρα στην κοιλιά πέθανε, όπως και εκείνη.

ΟΙ ΚΡΑΥΓΕΣ ΤΗΣ ΓΡΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ…

Η Τζεννέτ Τσιμέν είναι το πιο ηλικιωμένο θύμα. Την ώρα που οι δράστες έκαιγαν και κατέστρεφαν σπίτια στην συνοικία, η γιαγιά Τζεννέτ με το ένα μάτι τυφλό και το άλλο να βλέπει πολύ λίγο, πετάγεται έξω ρωτώντας ¨Τι συμβαίνει; ¨. Ακούγοντας τις κραυγές γύρω της, ζητά και η ίδια βοήθεια από τον περίγυρο. Οι δολοφόνοι της λένε ¨Έλα γιαγιά εμείς θα σε σώσουμε¨, την πιάνουν από το χέρι και την βγάζουν στον δρόμο. Εκεί ρίχνουν την 80χρονη στον δρόμο, την τραβάν από τα πόδια και την πάνε σε μια τουαλέτα στην αυλή ενός σπιτιού. Οι γείτονες ακούνε τις οιμωγές της αλλά από τον φόβο τους δεν μπορούνε να πάνε. Όταν βρήκαν το πτώμα της, της είχαν βγάλει τα μάτια με κατσαβίδι, της είχαν χώσει το κεφάλι μέσα στην τουαλέτα και είχαν ρίξει πάνω της τα αποκαΐδια ενός καμένου κάρου.

ΠΡΩΤΑ ΤΟ  ΠΑΙΔΙ ΜΕΤΑ Η ΙΔΙΑ…

Η Ουμουχάν Ντουμάν ήταν σουνίτισα αλλά ο άντρας που παντρεύτηκε ήταν αλεβίτης. Σύντομα μετά τον γάμο βρέθηκε αντιμέτωπη με πίεση πολλών χωρικών που είχαν την λογική πως ¨Κούρδοι και Αλεβίτες¨ δεν μπορεί να ζούνε σ αυτό το χωριό. Παρά τις πιέσεις αντιστάθηκε.  Αλλά κατά την διάρκεια της σφαγής όταν χτύπησαν την πόρτα τους, αυτή για να μην δει τον πόνο του παιδιού της, είπε στον σύζυγο της ¨Σκότωσε με εσύ δεν θα αντέξω αυτόν τον πόνο¨. Κι όμως σκότωσαν το παιδί μπροστά στα μάτια τους.  Η Ντουμάν γλίτωσε τραυματισμένη από την επίθεση, αλλά μη αντέχοντας στον πόνο για το παιδί της, μετά από κάποιο διάστημα πέθανε.

Η ΣΟΡΟΣ  ΤΗΣ ΑΚΟΜΗ ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ

Η Χατιτζέ  Γιλμάζ ήταν παντρεμένη με παιδιά. Οι δράστες αρχικά πυροβόλησαν από έξω και μετά μπήκαν μέσα στο σπίτι της. Τραυματισμένη η Γιλμάζ σύρθηκε έξω και εκεί την δολοφόνησαν με πέτρες.  Οι δράστες δεν αρκέστηκαν στον φόνο, αλλά καθώς έβαλαν στο μάτι τα κοσμήματα της, της έκοψαν το χέρι.  Και παρά το ότι στα έγγραφα αναφέρεται για την σορό της πως παραδόθηκε,  η πραγματικότητα είναι πως η σορός της δεν παραδόθηκε στους συγγενείς της και ακόμη αγνοείται.

ΞΕΨΥΧΗΣΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ 6 ΜΗΝΩΝ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ

Η Φαντιμέ Μποζ όπως και άλλες είχε παιδιά. Το πιο μικρό ήταν μόλις 6 μηνών.  Την ώρα που προσπαθούσε να πάει σε άλλη συνοικία για να προστατεύσει τα παιδιά της, έγινε στόχος σφαιρών.  Η Μποζ πυροβολήθηκε μαζί με το 6 μηνών παιδί της . Την ώρα που του μετέφεραν στο νοσοκομείο, πέθανε μαζί με το παιδί της. Εντάχθηκε και αυτή σε αυτές που της άρπαξαν τα όνειρα από τα χέρια της.

https://tele1.com.tr/maras-katliaminin-unutulmayan-kadinlari-hamileyim-bari-beni-oldurmeyin-15637/

20/12/2018

Previous Article

ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ ΕΥΦΡΑΤΗ

Next Article

ΕΡΝΤΟΓΑΝ : Απειλή για την σταθερότητα οι κυρώσεις των ΗΠΑ κατά του Ιράν

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *