Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΑ ΚΟΥΡΔΙΚΑ !

No Comments Share:

Όταν τα παιδιά άρχισαν να λένε παραδοσιακό κουρδικό τραγούδι, έκοψαν τον ήχο

20112016171592f96abf3034bb4b7f7bf73deb76f5d-jpg

Όταν σε παιδικό φεστιβάλ που οργάνωσε η Πλατφόρμα Γυναικών Μερσίνας, τα παιδιά άρχισαν να λένε παραδοσιακό κουρδικό τραγούδι, οι αρμόδιοι δημοτικοί υπάλληλοι έκοψαν τον ήχο.

Στην μέση διακόπηκε το παιδικό φεστιβάλ που οργάνωσε η Πλατφόρμα Γυναικών Μερσίνας, όταν άρχισαν τα παιδιά να τραγουδούνε ένα παραδοσιακό κουρδικό τραγούδι.

Σύμφωνα με το κείμενο της Αμπιντίν Γιαμούρ από την εφημερίδα Mersin Yaşamμ η Πλατφόρμα Γυναικών Μερσίνας, τον προηγούμενο μήνα είχε αρχίσει την καμπάνια Κόκκινο Μπαλόνι, θέλοντας να εστιάσει στην παιδική εκμετάλλευση. Θέλησε να τερματίσει την καμπάνια της με ένα παιδικό φεστιβάλ κατά την Παγκόσμια Μέρα Παιδικών Δικαιωμάτων.

Το φεστιβάλ που έγινε στο συνεδριακό κέντρο του δήμου (ανήκει στο κόμμα ΜΗΡ) και συνεχιζόταν όπως είχε σχεδιαστεί. Αναγνώσθηκε η Διακήρυξη Παιδικών Δικαιωμάτων, ενημερώθηκαν οι οικογένειες σχετικά με την παιδική εκμετάλλευση, ενώ τα παιδιά ανέβηκαν στην σκηνή, είπαν τραγούδια και γλέντησαν.

Όταν όμως ανέβηκαν επί σκηνής παιδιά από τον δήμο Ακντενίζ (HDP)  που μαθαίνουν μπαγλαμά και άρχισαν να τραγουδάνε ένα παραδοσιακό κουρδικό τραγούδι, διακόπηκε η λειτουργία του ηχητικού συστήματος της αίθουσας.

Σύμφωνα με άτομα που βρισκόταν στην αίθουσα, μερικά δευτερόλεπτα μόνο μετά από όταν τα παιδιά άρχισαν να τραγουδάνε στα κουρδικά, ο ήχος διακόπηκε. Όταν οι θεατές και τα παιδιά προσπάθησαν να καταλάβουν τι συνέβη και κόπηκε ο ήχος, οι δημοτικοί υπάλληλοι του συνεδριακού κέντρου τους είπαν πως είχαν εντολή πως στις δημοτικές εγκαταστάσεις δεν θα ακούγεται μουσική σε άλλη γλώσσα πλην της τουρκικής, πρόσθεσαν πως τα κουρδικά είναι ¨απαγορευμένη γλώσσα¨ και ότι για αυτό διέκοψαν τον ήχο.  

http://haber.sol.org.tr/toplum/cocuklar-kurtce-turku-soyleyince-sesi-kestiler-176415
21/11/2016

Previous Article

ΑΛΥΤΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ

Next Article

ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΟΥ ΤΑΓΙΠ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *