Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Μπαχτσελι προς ΕΕ : ‘Πάρτε τις κυρώσεις σας και βάλτε τες καπέλο στο κεφάλι σας !”

0 σχόλια Share:

Μπαχτσελι προς Ε.Ε. :” Να πάρουν τις κυρώσεις τους και να τις βάλουν καπέλο στο κεφάλι τους”

Ο Γενικός Πρόεδρος του ΜΗΡ Ντεβλέτ Μπαχτσελι, αντιδρώντας στις κυρώσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη η Τουρκία λόγω των γεωτρήσεων της στην Ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε :” Απευθύνομαι στην Ε.Ε., να πάρουν τις κυρώσεις τους και να τις βάλουν καπέλο στο κεφάλι τους”

Ο Μπαχτσελι μιλώντας στο Καραμπουκ, έθεσε το ερώτημα “Τι δουλειά έχει η ΕΕ στην Ανατολική Μεσόγειο; “. Ο ηγέτης του ΜΗΡ υποστήριξε πως όταν δεν συνιστά θέμα οι δραστηριότητες της Ελλάδας και άλλων χωρών, το να εμποδίζεται η εργασία σε ένα νόμιμο δικαίωμα της Τουρκίας αποτελεί η διπλωματική αθλιότητα και εχθρότητα προς τους Τούρκους.
Ο Μπαχτσελι είπε πως “Είναι απαράδεκτο οι ΗΠΑ και η Ευρώπη που στηρίζουν τις παράνομες δραστηριότητες των κακομαθημένων και αναισθητων Ελληνοκυπρίων να προσπαθούν να εμποδίσουν τις εργασίες της Τουρκίας”.
Ο Μπαχτσελί συνέχισε λέγοντας τα εξής: “η Ανατολική Μεσόγειος για την Τουρκία είναι θέμα κυριαρχίας. Είναι αδύνατον αυτή την πραγματικότητα να μην την ξέρει η ΕΕ και παρόλα αυτά έκανε το λάθος και πήρε απόφαση για κυρώσεις. Είναι λάθος να παίρνονται μονόπλευρες αποφάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.”

Ο ηγέτης του ΜΗΡ, τόνισε πως κανείς δεν θα μπορέσει με οικονομικές κυρώσεις να φέρει βόλτα την Τουρκία, είπε πως “Το μάτι της Τουρκίας δεν φοβάται. Έχουμε δίκιο. Και το δικαίωμά μας δεν αφήνουμε να μας το φάνε” και υπενθύμισε πως μετά από τα Fatih, Yavuz και Barbaros, τώρα και το πλοίο Oruç Reis είναι έτοιμο για το δρομολόγιο του και για να αναλάβει καθήκοντα.

Αναφερόμενος στην ένταση στην Μεσόγειο είπε: “Είναι ανάγκη η ελληνοκυπριακή διοίκηση να σταματήσει τις προκλήσεις. Ή θα βρεθεί μία οδός ή η ευθύνη για αυτά που θα γίνουν, θα βαρύνουν την πλάτη της Ευρώπης και των Ελληνοκυπρίων”.

Ο Μπαχτσελί είπε πως στην κατεύθυνση αυτών των εξελίξεων αν είναι ανάγκη πρέπει να ανοίξει και η συζήτηση για την ενταξιακή διαδικασία προς την Ε.Ε.

Bahçeli’den AB’ye: Yaptırımlarını alsınlar külah diye başlarına taksınlar

  • 20/7/2019

 

Previous Article

Συνελήφθησαν οι δράστες της επίθεσης στo ρεστοράν της Ερμπίλ

Next Article

Μπροστά στον Ερντογάν “μάχιμος”, μετά όμως…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *