Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Ο νομάρχης Προύσας απατούσε την σύζυγο κι έδερνε την ερωμένη του….

0 σχόλια Share:

Η κυβέρνηση του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τιμώρησε δύο επιθεωρητές του υπουργείου Εσωτερικών που διερεύνησαν και έλαβαν πειθαρχικές κυρώσεις εναντίον ενός νομάρχη για ενδοοικογενειακή βία, κατάχρηση εξουσίας και συμπεριφορά ανάρμοστη για κρατικό αξιωματούχο.

Σύμφωνα με μια εμπιστευτική εσωτερική έκθεση, αντίγραφο της οποίας αποκτήθηκε από την Nordic Monitor,  ο τότε νομάρχης Προύσας Νιχάτ Τζανπολάτ, κάνοντας κατάχρηση της εξουσίας του, είχε σεξουαλική σχέση με μια νεαρή γυναίκα για αρκετά χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων την είχε χτυπήσει  επανειλημμένα. Η ολοκληρωμένη έκθεση εκπονήθηκε στις 3 Δεκεμβρίου 2007 από τους επικεφαλής επιθεωρητές του υπουργείου Εσωτερικών Σαδίκ Αλτινκαϊνάκ και Σουκρού Γιλντίζ, οι οποίοι τεκμηρίωσαν τις καταχρήσεις και τις κατηγορίες με ιατρικές εκθέσεις, τηλεφωνικά αρχεία και μαρτυρίες θύματος και μαρτύρων.

Ο νομάρχης, παντρεμένος με δύο παιδιά, δέχτηκε επίπληξη για ανάρμοστη συμπεριφορά κυβερνητικού αξιωματούχου, κάτι που αντικατοπτρίστηκε στον προσωπικό του φάκελο στο υπουργείο, ενώ η υπόθεσή του παραπέμφθηκε επίσης στον Γενικό Εισαγγελέα της Γιάλοβα για ποινική δίωξη. Η έρευνα ξεκίνησε αφού το θύμα, με την ονομασία Μελτέμ Οζκαλφά, υπέβαλε καταγγελία για κατάχρηση και βιαοπραγία που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 2005 και 2007.

Σε μια κατάθεση που δόθηκε στους επικεφαλής επιθεωρητές στις 15 Νοεμβρίου 2007, η Οζακλαφά περιέγραψε πώς είχε υποστεί ξυλοδαρμό και κακομεταχείριση επανειλημμένα από τον νομάρχη, ενώ δεχθηκε απειλές και εκφοβισμό από τους σωματοφύλακες του όταν θέλησε να υποβάλει καταγγελία. Σύμφωνα με τη μαρτυρία της, γνωρίστηκαν όταν ο Τζανπολάτ ήταν περιφερειακός κυβερνήτης της Ντάτσα στη νοτιοδυτική επαρχία Mουγλά το 1986-1987. Ο πατέρας της ο Σαλίμ Οζκαλφά, εργαζόταν για την κυβέρνηση ως διευθυντής της εκπαίδευσης στην ίδια πόλη και οι δύο είχαν μια επαγγελματική σχέση που αργότερα άνθισε σε μια οικογενειακή φιλία.

Ο Τζανπολάτ άρχισε να έρχεται κοντά στην Οζκαλφά, όταν εκείνη μετά από έναν κακό γάμο χώρισε το 1998. Οι τηλεφωνικές κλήσεις ξεκίνησαν όταν ήταν νομάρχης της νοτιοανατολικής επαρχίας Χακκάρι και συνεχίστηκαν όταν ο Τζανπολάτ διορίστηκε νομάρχης της κεντρικής επαρχίας Καισάρειας. Τον Φεβρουάριο του 2004, η σχέση έγινε σεξουαλική, και οι δύο άρχισαν να ταξιδεύουν μεγάλες αποστάσεις για να δουν ο ένας τον άλλον. Στην Άγκυρα, ο Τζανπολάτ χρησιμοποίησε το σπίτι του φίλου του, του εθνικιστή βουλευτή Ρετζάι Γιλντιρίμ, για να συναντιέται με την Οζκαλφά.

O Νιχάτ Τζανπολάτ

Όταν ο Τζανπολάτ διορίστηκε διοικητής της Προύσας όπου ζούσε και η Οζκαλφά,  οι δύο άρχισαν να βλέπουν ο ένας τον άλλο πιο συχνά. Έμεινε στο σπίτι του κυβερνήτη τα σαββατοκύριακα, ενώ η σύζυγος του κυβερνήτη, που ήταν άρρωστη και κοιμισμένη, ήταν στο σπίτι και η σεξουαλική σχέση συνέχισε. “Μερικές φορές χρησιμοποιήσαμε το γραφείο του κυβερνήτη, τα αυτοκίνητα, τα ξενοδοχεία, μια αγροικία και το σπίτι μου για να κάνουμε σεξ”, δήλωσε η Οζκαλφά, αναφέροντας κάθε συνάντηση με ημερομηνίες, τοποθεσίες και λεπτομέρειες. Ο Τζανπολάτ είχε υποσχεθεί στην Οζκαλφά, ότι θα χώριζε τη σύζυγό του και θα  παντρευόταν εκείνη. Ο νομάρχης  έπαιρνε υπό την επωνυμία της Οζκαλφά το Xanax, ένα ελεγχόμενο καταπραϋντικό που χρησιμοποιείται και  από τοξικομανείς, καθώς εκείνη έγραφε τις συνταγές και τις έδινε στον νομάρχη.

Όταν άρχισε να αμφισβητεί τη μυστική σχέση τους, ο νομάρχης της ζήτησε να περιμένει και υποσχέθηκε να πάρει διαζύγιο. Ωστόσο, δεν τήρησε την υπόσχεσή του. Η σχέση έγινε βίαιη και ο κυβερνήτης άρχισε να την δέρνει. Στις 30 Ιουνίου 2006 στο σπίτι του νομάρχη, την χτύπησε τόσο άσχημα, που η Οζκαλφά έπαθε κάταγμα στο πλευρό της. Ο κυβερνήτης ασχολήθηκε σιωπηλά με τη θεραπεία της ζητώντας χάρη από τον διευθυντή του νοσοκομείου Μετέ Εκσίογλου.

Οι ξυλοδαρμοί δεν σταμάτησαν και συνέχισαν και στις επόμενες συναντήσεις που είχαν ο νομάρχης μαζί της, αν και  εξέφρασε τη λύπη του για τη χρήση βίας εναντίον της και ήθελε να τα ξαναβρούνε. “Στο γραφείο του, με έσφιξε πολύ σοβαρά τον Μάρτιο του 2007”, θυμάται. Πρόσθεσε ότι ο σωματοφύλακας του νομάρχη, ο Χασάν Ακάι και ο φίλος του Κανί Αϊντίν αργότερα την απήγαγαν, απειλούσαν να την σκοτώσουν και της είπαν να ηρεμήσει και να μην υποβάλει καμιά καταγγελία εναντίον του κυβερνήτη. Χτυπήθηκε επίσης κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης σε μια αγροικία που ανήκε στον φίλο του νομάρχη Γιέν Γιλμάζ.

Η Οζκαλφά σημείωσε ότι ανέφερε τις απειλές και τη συμπεριφορά του νομάρχη στους βουλευτές του AKP Τανέρ Γιλντίζ και Μουσταφά Ελιτάς, οι οποίοι εκπροσωπούσαν την επαρχία Καισάρια, όπου είχε υπηρετήσει προηγουμένως ο νομάρχης, όπως και στον βουλευτή Προύσας Μεχμέτ Αλτάν Καραπασάογλου.

Οι επιθεωρητές που έγραψαν την καταδικαστική έκθεση για τον νομάρχη αντιμετώπισαν αργότερα ποινικές κατηγορίες για εικαζόμενη προσχώρηση στο κίνημα Γκιουλέν, μια ομάδα που επικρίνει την κυβέρνηση Ερντογάν για τη διαφθορά και τον εξπολισμό ομάδων τζιχαντιστών στη Συρία. Ο Γιλντίζ φυλακίστηκε, αλλά απελευθερώθηκε αργότερα το 2018 και βρίσκεται σήμερα σε δίκη στην Άγκυρα σε σχέση με μια άλλη έκθεση που συνυπέγραψε για τη δολοφονία του Τούρκο-Αρμενίου δημοσιογράφου Χραντ Ντινκ. Ο Αλτινκαϊνάκ απομακρύνθηκε από τη θέση του ως επικεφαλής της μονάδας επιθεώρησης στο υπουργείο Εσωτερικών στις 6 Αυγούστου 2014 και δικάστηκε σε μια τετραετή ποινική διαδικασία στη Σμύρνη με ψεύτικες κατηγορίες που του άσκησαν κυβερνητικοί εισαγγελείς. Απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες τον Μάιο του 2019. Αμφότεροι απέρριψαν οποιαδήποτε σχέση με το κίνημα ή την συμμετοχή τους σε οποιαδήποτε αδίκημα ενώ υπηρετούσαν ως επικεφαλής επιθεωρητές στο υπουργείο Εσωτερικών εδώ και δεκαετίες.

Ο εισαγγελέας Μουδανιών του νομού Προύσας Μπούρσα, ξεκίνησε ποινική έρευνα στον κυβερνήτη με αριθμό φακέλου 2007/2224 και αργότερα τον υπέδειξε. Φωτογραφίες, αρχεία νοσοκομείων και ξενοδοχείων και απειλητικά μηνύματα κειμένου συμπεριλήφθηκαν στο αρχείο. Ο Τζανπολάτ ανέλαβε καθήκοντα γραφείου στην έδρα του υπουργείου Εσωτερικών στην Άγκυρα το 2008 και παραιτήθηκε το 2011, ενώ αργότερα απέτυχε να εκλεγεί βουλευτής με το ΜΗΡ. Ο 58 ετών σήμερα Τζανπολάτ, έχει συνταξιοδοτηθεί. Το όνομα του είχε ακουστεί ως υποψήφιου δημάρχου για τις εκλογές του 2019 , αλλά εκείνος αρνήθηκε να κατέβει.

nordicmonitor.com  4/4/2020

Previous Article

Ιμάμηδες του ψευδομουφτή Κομοτηνή στα ¨ίχνη¨ των πράξεων Ερντογάν

Next Article

¨Μας διώχνουν από τα σπίτια μας οι κύριοι αυτοί για να εγκαταστήσουν λαθρομετανάστες…¨ !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *