Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ DEB ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΠΕΡΙ ΙΕΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΩΝ

No Comments Share:

Κόμμα DEB : Ο νόμος για τους 240 ιμάμηδες επιφέρει ένα μεγάλο χτύπημα στην θρησκευτική ελευθερία Το κόμμα Φιλία-Ισότητα –Ειρήνη δημοσίευσε δελτίο τύπου σχετικά με τον νόμο για τους 240 ιμάμηδες.

Στο δελτίο αναφέρονται τα εξής ;

 Την αποδοχή της τροπολογίας κατά την Τετάρτη 16η Ιανουαρίου με τις επιφερθείσες αλλαγές στον νόμο για τους 240 ιμάμηδες την βλέπουμε ως μια ατυχία για την Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης και την Ελλάδα και την καταδικάζουμε.

 Η αποδοχή του εν λόγω νόμου από το κοινοβούλιο αποτελεί ένα βήμα πίσω για την δημοκρατία της Ελλάδας. Με αυτόν τον νόμο τα εγγυημένα με διεθνείς συνθήκες της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης δικαιώματα ης θρησκευτικής ελευθερίας, της θρησκευτικής συνείδησης και λατρείας, δέχτηκαν ένα μεγάλο χτύπημα.

Όλη αυτή την προσπάθεια ώστε ο νόμος των 240 ιμάμηδων που βγήκε το 2007 αλλά δεν εφαρμόστηκε λόγω της αντίδρασης της Τουρκομουσουλμανικής Κοινότητας Δυτικής Θράκης, να έλθει στην βουλή με κάποιες αλλαγές και να εφαρμοστεί, την εκλαμβάνουμε ως μια ¨επιμονή στο λάθος¨. Με αυτή την τροπολογία γίνεται προσπάθεια να ελεγχθούν τα τζαμιά και σχεδόν εξαφανίζεται η θρησκευτική ελευθερία των μειονοτικών ανθρώπων. Παρά το ότι δεν υπήρχε ένα ανάλογο αίτημα από την μεριά της μειονοτικής κοινότητας, φτιάχτηκε ένας άδικος νόμος με μια αντιδημοκρατική και ¨επιβαλλόμενη¨ μέθοδο, με τρόπο που συναντάται μόνο σε απολυταρχικά καθεστώτα. Κατά την διάρκεια της προετοιμασίας του νόμου δεν υπολογίστηκαν καθόλου οι απόψεις και τα αιτήματα των μειονοτικών φορέων και των εκλεγμένων βουλευτών της μειονότητας. Στην νοοτροπία η οποία ακόμη δεν δίνει άδεια για τζαμί στην πρωτεύουσα όπου ζούνε εκατοντάδες χιλιάδες μουσουλμάνοι, και δεν υπολογίζει την θρησκευτική ελευθερία στην Δυτική Θράκη, ζητάμε την επείγουσα ανάκληση της τροπολογίας καθώς και την ακύρωση του νόμου των ¨240 ιμάμηδων¨, που αποτελεί ένα μνημείο ντροπής.

Με αυτή την αφορμή δηλώνουμε την διαμαρτυρία μας για τις επιθέσεις, κατηγορίες και επιπλήξεις που δέχτηκαν κατά την διάρκεια της συζήτησης της τροπολογίας στην βουλή, τόσο οι βουλευτές Ροδόπης Αχμέτ Χατζηοσμάν και Αϊχάν Καραγιουσούφ όσο και ο βουλευτής Ξάνθης Χουσείν Ζεϊμπέκ, και δηλώνουμε σε όλη την κοινή γνώμη πως προσδοκούμε να τελειώσουν οι επιθέσεις των ακραίων φανατικών κύκλων σε βάρος των εκλεγμένων με τις μειονοτικές ψήφους βουλευτών.

Ιστοσελίδα του κόμματος DEB  17/1/2013

Previous Article

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΙΛΛΕΤ, ΚΑΙ …ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΝΤΙΡΕΚΤΙΒΕΣ !

Next Article

ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΑ ΚΟΚΑΛΑ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *