Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Συνάντηση φερέφωνων της Άγκυρας

0 σχόλια Share:

Κείμενο του ιστολογίου 24/6/2019

Πριν από μια ώρα το κόμμα της Aγκυρας-DEB ανάρτησε δύο φωτογραφίες από την επίσκεψη της προέδρου του Τσιντέμ Ασάφογλου, στα κεντρικά γραφεία του αλυτρωτικού συλλόγου BTTDD στην Κων/λη. Κάτω από την φωτογραφία που ανήρτησαν αναγράφονται τα εξής :

¨Ως κόμμα DEB επισκεφτήκαμε τον Σύλλογο Αλληλλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης (ΒTDTD) που εκπροσωπεί την μειονότητα μας στην μητέρα πατρίδα μας Τουρκικής Δημοκρατία. Ευχαριστούμε για την θερμη τους υποδοχή τον πρόεδρο του BTTDD Νετσμεττίν Χουσείν και την ηγεσία του συλλόγου και δηλώνουμε πως η αλληλεγγύη μας θα είναι παντοτινή¨.

Σε δημοσίευμα της Μπιρλίκ, αναφέρεται πως στην επίσκεψη αυτή η Ασάφογλου εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς τον BTTDD για την εκλογική στήριξη που παρείχαν στο DEB. Μερικές παρατηρήσεις σχετικά με την ¨διακόσμηση¨των κεντρικών γραφείων :

α) Η πρώτη αφίσα έχει αφίσα του εθνικιστή ηγέτη Αχμέτ Σαδίκ με φόντο την σημαία της ¨Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης

β) Η δεύτερη είναι φωτογραφία από την επίσκεψη στο μαυσωλείο του Κεμάλ που έκανε η νυν διοίκηση του BTTDD, μόλις εξελέγη.

γ) Μουσταφά Κεμάλ και τουρκική σημαία.

δ) Η λεγόμενη ¨Δυτική Θράκη, φυσικά με τουρκικές ονομασίες. Προσέξτε πως δεν είναι μόνο η νυν ελληνική Θράκη αλλά και η βουλγαρική…

ε) Το πράσινο στον τοίχο όπως και σε διάφορες αποχρώσεις δεν έχει να κάνει με το Ισλάμ αλλά με την κάτωθι σημαία…

Previous Article

Το πρώτο λεξικό ποντιακά-τουρκικά !

Next Article

Δράστης ο πρώην αρραβωνιαστικός…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *