Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Παρακρατικός καταδικασμένος για τρομοκρατία, σύμβουλος της Αξενέρ…

0 σχόλια Share:

Ο ρατσιστής κακοποιός διαμορφώνει τις πολιτικές του κόμματος IΓI της αντιπολίτευσης στην Τουρκία

Ο ΒεντάτΓενερέρ , ένας ρατσιστής κακοποιός, ο οποίος είναι επικεφαλής σύμβουλος της Μεράλ Αξενέρ-προέδρου του εθνικιστικού, δεξιού αντιπολιτευόμενου ΙΓΙ, είναι επίσης μία από τις ηγετικές προσωπικότητες μιας εκστρατείας στην Τουρκία και στην τουρκική διασπορά στο εξωτερικό κατά της μετανάστευσης υπέρ της ξενοφοβίας.

Είναι ιδρυτικό μέλος του κόμματος ΙΓΙ και τώρα συμβουλεύει την πρόεδρο για τις σχέσεις του κόμματος με τον τουρκικό κόσμο. Σε στενή σχέση με το κακόβουλο νεοεθνικιστικό δίκτυο (Ulusalcı) με επικεφαλής τον Ντογού Περιντσέκ , ο Γενερέρ αντιπροσωπεύει ένα από τα χειρότερα πρόσωπα του εθνικισμού στην Τουρκία, το οποίο είναι ιδιαίτερα εχθρικό προς τις ευάλωτες ομάδες συμπεριλαμβανομένων των μειονοτήτων, των Κούρδων και του κινήματος Γκιουλέν.

Ο φάκελος του αφηγείται την ιστορία. Συνελήφθη στις 26 Φεβρουαρίου 2008 στο πλαίσιο έρευνας σε μια σκιώδη ομάδα που ήταν υπεύθυνη για δολοφονίες, συνωμοσίες και παράνομες επιχειρήσεις στην Τουρκία (σχ. μεταφρ. : Υπόθεση Εργκενέκον). Απελευθερώθηκε εν αναμονή της δίκης στις 24 Ιανουαρίου 2009. Τα αποδεικτικά στοιχεία που έλαβαν οι εισαγγελείς τον έδειξαν να αλληλεπιδρά με τον συνταξιούχο κ. Veli Küçük, μια διαβόητη φιγούρα ανθρώπου υπεύθυνου για πολλές δολοφονίες, συμπεριλαμβανομένων των εξωδικαστικών δολοφονιών των Κούρδων στη νοτιοανατολική Τουρκία.

 

Ο Βεντάτ Γενερέρ (δ) ποζάρει με τον Αλή Πεξέν (α), έναν καταδικασμένο στρατιωτικό αξιωματούχο που είναι γνωστός για βασανιστήρια στα άτομα που είχαν συλληφθεί.

Το Nordic Monitor έχει αποκτήσει απόρρητα αρχεία καταγραφής των συνομιλιών του Γενερέρ που αποκαλύπτουν συγκλονιστικές λεπτομέρειες σχετικά με τον αποτρόπαιο χαρακτήρα αυτού του ανθρώπου και τον τρόπο συλλογής ταινιών σεξ για να εκβιάζουν τρίτους.

Η εγκεκριμένη από το δικαστήριο τηλεφωνική εγγραφή με ημερομηνία 22 Ιανουαρίου 2008 και ώρα 14:07, αποκαλύπτει ότι προσβάλει τον δολοφονημένο  Αρμένο-Τούρκο δημοσιογράφο Χραντ Ντινκ, αποκαλώντας τον ¨κάθαρμα¨, ενώ εκφράζει και την απαρέσκεια του για τις μεγάλες διαμαρτυρίες που ακολούθησαν την δολοφονία του. Στη συνομιλία που διεξήχθη με τον Özcan Pehlivanoğlu, ιδρυτή της εθνικιστικής ομοσπονδίας Rumelia-Balkan Federation, ο Yenerer είπε ότι ο Ντινκ σκοτώθηκε για χάρη της τουρκικής πατρίδας και διαμαρτυρήθηκε για την έλλειψη έγνοιας για τους θανόντες στρατιώτες του αγώνα κατά του PKK.

Ο Γενερέρ αποκαλεί τον σκοτωμένο Τούρκο-Αρμένιο δημοσιογράφο ¨κάθαρμα¨

Σε μια άλλη εγγραφή της 22 Ιανουαρίου 2008, περιγράφει στον απόστρατο ταξίαρχο Nejat Eslan, το πώς απέκτησε ένα βίντεο με σεξ  με τον δημοσιογράφο Taki Doğan, τότε επικεφαλής του γραφείου της HaberTürk στο γραφείο της Άγκυρας και της Gülin Yıldırımkaya, ο οποία ήταν τότε παρουσιαστρια ειδήσεων στο ίδιο κανάλι. Παρέχει λεπτομέρειες από το βίντεο στη συνομιλία με τον Eslan, ο οποίος με τη σειρά του, ζήτησε να μοιραστεί μαζί του το βίντεο. Αλλά ο Yenerer είπε ότι η ηχογράφηση δεν ήταν αποθηκευμένη σε ένα CD, αλλά μάλλον σε μια κασέτα H8 και ότι θα μπορούσε να τον αφήσει να την παρακολουθήσει σε ένα video recorder εάν ήθελε. Ερωτηθείς για αυτή τη συζήτηση κατά τη διάρκεια της δικαστικής διαδικασίας, ο Γενερέρ είπε: «Η ταινία ήταν στα χέρια μου συμπτωματικά». Οι εισαγγελείς πίστευαν ότι ο Γενερέρ και οι συνεργάτες του συγκέντρωναν τέτοιες βρωμιές για να εκβιάζουν ανθρώπους.

Αντίγραφο της εγγραφής που δείχνει πως ο Βεντάτ Γιενέρερ και απόστρατος Nejat Eslan μιλούν για μια ταινία σεξ που στοχεύει τους δημοσιογράφους.

Το κεφάλαιο «Πολιτικές» ενός μυστικού εγγράφου με τίτλο «Ergenekon» το οποίο κατασχέθηκε από εισαγγελείς κατά τη διάρκεια μιας έρευνας σχετικά με την παράνομη ομάδα,  αποκάλυψε ότι επιδίωξη ήταν να υποστηριχθούν πολιτικές προσωπικότητες που έχουν τα ίδια ιδεώδη με την ομάδα, ώστε με την εξασφάλιση της εκλογής τους στο κοινοβούλιο, να αρθεί η ανάγκη για δολοφονίες. Οι εισαγγελείς υποστήριξαν κατά τη διάρκεια της δίκης ότι ο Γενερέρ ήταν επιφορτισμένος με τη διαμόρφωση της ηγετικής δομής του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος (MHP), του δεύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης στο κοινοβούλιο. Η ομάδα προσπάθησε να απομακρύνει τον ηγέτη της MHP Ντεβλέτ Μπαχτσελί από την προεδρία και να τον αντικαταστήσει με το ακόμη πιο ρατσιστή και φασίστα Ümit Özdağ.

Για το σκοπό αυτό, ο Γενερέρ χρησιμοποιώντας το δίκτυο δημοσιογράφων του,
πραγματοποίησε μια καμπάνια για να δυσφημίσει τους πιθανούς αμφισβητίες για την ηγεσία του MHP και έκανε ψευδείς ιστορίες για να υπονομεύσει τις εκστρατείες υποψηφίων όπως ο Κοράι Αϊντίν και άλλοι.

Ο ΒεντάτΓενερέρ είναι επικεφαλής σύμβουλος της  Mer;al ajen;er , προέδρου του κόμματος IΓI.

Ο Γενερέρ καταδικάστηκε για συμμετοχή σε τρομοκρατική ομάδα τον Αύγουστο του 2013 και καταδικάστηκε σε φυλάκιση άνω των επτά ετών. Απαλλάχθηκε από κατηγορίες ότι είχε παραβιάσει τους κανονισμούς για τα πυροβόλα όπλα, εισάγοντας ένα παλαιό τουφέκι από το Ιράκ. Η υπόθεση ανατράπηκε όταν ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνήψε συμφωνία με τη νεο-εθνικιστική ομάδα και παρενέβη σε νομικά ζητήματα μετά τις έρευνες για δωροδοκία του Δεκεμβρίου 2013 που ενοχοποίησαν τον Ερντογάν, τα μέλη της οικογένειάς του και τους επιχειρηματικούς και πολιτικούς του συνεργάτες. Ως αποτέλεσμα, ο Ερντογάν επέζησε από σοβαρές κατηγορίες για δωροδοκία και κατάφερε να παραμείνει στην εξουσία, ενώ οι νεο-εθνικιστές, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που συμμετείχαν σε εξωδικαστικές δολοφονίες στην Τουρκία, έλαβαν κάρτα “get-out-of-jail-free”.

………………

……………..

Αμπντουλλάχ Μποζκούρτ

Nordicmonitor  23/7/2019

Previous Article

Χίος 1635 : ¨Στα χέρια σου Χριστέ μου παραδίδω την ψυχή μου¨…

Next Article

Η εταιρία που παράγει τα F-35 βγάζει από την αλυσίδα παραγωγής την Τουρκία

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ante. elit. id elementum non vel, Sed ut ultricies