fbpx

TourkikaNea.gr

Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Χριστός Ανέστη

ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΛΟΥΣΕ…

0 σχόλια Share:

εφ. ΟΛΑΫ 15-10-2007

Ο δημοσιογράφος Αμντουλχαλήμ Ντεντέ μήνες πριν από τις εκλογές είχε αρχίσει να διοργανώνει συγκεντρώσεις στην Ξάνθη και να διαβουλεύεται με τους εκεί παράγοντες της μειονότητας διότι, όπως έλεγε με τον καινούριο εκλογικό νόμο θα ήταν ουτοπία να πιστεύουν οι Ξανθιώτες ότι θα βγάλουν βουλευτή. Καλεί λοιπόν εκεί του παράγοντες της μειονότητας ο κύριος Ντεντέ να αγωνιστούν κατά του κινδύνου αυτού. Όμως, Ντεντέ είναι αυτός και δεν μπορεί να γνωρίζει κανείς ούτε τι κάνει ούτε τι σκέπτεται. Όπως δεν μπορεί να ξέρει κανείς ποιον υπηρετεί. Άγνωστο αν εργάζεται για το καλό ή το κακό της μειονότητας.

Αφού λοιπόν έκανε ότι έκανε, ρίχνει μια επικεφαλίδα στην εφημερίδα του την 30η  Αυγούστου απευθυνόμενος προς τους Ξανθιώτες ομοεθνείς και λέει: Μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου δεν θα μιλήσω καθόλου για τις εκλογές. Αυτά που έχω να  πω θα τα πω μετά τις εκλογές. Μπορεί όμως ο Ντεντέ να μην μιλήσει; Μπορούν να τον σταματήσουν; Στις 3 Σεπτεμβρίου συγκεντρώνονται στην Ξάνθη για να συζητήσουν το ζήτημα και έγινε αυτό που έγινε. Παίρνει τον λόγο και λέει ότι του κατέβει με αποτέλεσμα να έχουν γίνει τα όσα συνέβησαν και φυσικά να γίνεται αιτία να κατηγορηθεί η μειονότητα και να υποστεί την ζημιά όχι αυτός αλλά η ίδια η μειονότητα. Εντωμεταξύ παρά την αντίδραση των εκεί ευρισκομένων ο Ντεντέ βιντεοσκοπεί την συγκέντρωση και μετά τις εκλογές κάπου την δίνει ή σύμφωνα με κάποιους κάπου την έχει πουλήσει. Ο ίδιος όμως, όταν βγήκε στην ΔΕΛΤΑ τηλεόραση είπε πως έδωσε την άδεια σε εκείνον που μαγνητοφώνησε την συγκέντρωση να την δώσει σε όποιον θα την ζητούσε.

Τελικά μεταφέρεται το συμβάν στις τηλεοράσεις ολοκλήρου της χώρας και εκτίθεται η μειονότητα. Μετά το περιστατικό αυτό η μειονότητα πλέον παρουσιάζεται ως ο μπαμπούλας της χώρας. Η αλήθεια σε όλο της το μεγαλείο εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας και αποκαλύπτεται σε ποιον χρησίμευσε και ποιος ωφελήθηκε από αυτήν την κασέτα. Σε μια περίοδο μάλιστα που τα Δικαστήρια Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ευρώπης έπαιρναν αποφάσεις υπέρ της μειονότητας.

Ας πάμε λίγο στο παρελθόν, αν επιθυμείτε θα έλεγα, για να θυμηθούμε κάπως τα περασμένα. Το 1977 οι παράγοντες της μειονότητας ετοιμάζονται να αγωνιστούν κατά της αμφισβήτησης της προσωπικότητάς μας. Η 29η ημέρα του Ιανουαρίου καθορίζεται ως ημέρα που θα γίνει η πορεία της διαμαρτυρίας. Ο ΝΤΕΝΤΕ λίγες ημέρες πριν διοργανώνει μια πορεία. Όσοι έζησαν την περίοδο εκείνη αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά. Όποιος και αν ήταν ο στόχος του τότε ο ίδιος είναι και τώρα. Τον Ιανουάριο του 1990 στην δίκη του Δρ.Σαδίκ Αχμέτ κάποιοι γιουχαϊστήκαν. Θυμηθείτε τους αν είναι δυνατόν. ..

Σχόλιο : Ουδέν σχόλιο…

 

Previous Article

ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ. ΤΙ ΕΥΤΥΧΙΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ

Next Article

ΠΑΡΑΒΙΑΣΤΗΚΕ Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΕΝΑΕΡΙΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.