fbpx

TourkikaNea.gr

Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Χριστός Ανέστη

ΔΥΟ ΑΚΟΜΗ ΟΜΙΛΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜNΗΜΟΣΥΝΟ ΣΑΔΙΚ

0 σχόλια Share:

Υπουργός Ε.Ε.- Αρχιδιαπραγματευτής της Τουρκίας και βουλευτής Κωνσταντινούπολης του ΑΚΡ Βολκάν Μποζκίρ :

7

Για μια ακόμη φορά, στην 20η επέτειο του άτυχου αποχωρισμού του από εμάς, τιμάμε με νοσταλγία και ζητάμε έλεος, για τον αξέχαστο ηγέτη των Τούρκων της δυτικής Θράκης και ιδρυτή του DEB Δρ. Σαδίκ Αχμέτ.
Ο αείμνηστος Δρ. Σαδίκ Αχμέτ, ήταν παλιός μου φίλος. Για πολλά χρόνια συνεχίσαμε την φιλία μας. Όταν μιλούσε κάποιος μαζί του, βλέποντας πίσω από το χαμογελαστό του πρόσωπο, έβλεπε την αποφασιστικότητα του, την γεμάτη ενθουσιασμό καρδιά του και την απίστευτη δέσμευση του έναντι των Τούρκων της δυτικής Θράκης. Εκείνος ο ενθουσιασμός του σου προκαλούσε να πάρεις και εσύ κάποιες αποφάσεις. Σε πολύ νεανική ηλικία έφυγε από ανάμεσα μας με ένα τραγικό ατύχημα. Οι άνθρωποι όμως μνημονεύονται για αυτά που αφήνουν πίσω τους. Εάν 20 χρόνια αργότερα συγκεντρώνεται επί του τάφου του μια τόσο εκλεκτή κοινότητα, που τον αγαπά τόσο πολύ και πιστεύει τόσο πολύ στον αγώνα, τότε αυτό είναι μια κατάσταση που ευχόμαστε να δίνει για όλους ο Αλλάχ. Από την φύση του μας άφησε πίσω μια πολύ σημαντική υπόθεση. Έδωσε έναν τιμημένο και υποδειγματικό αγώνα για να μπορέσουν να αποκτήσουν οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης τα νόμιμα δικαιώματα τους.
Με μεγάλη ικανοποίηση βέβαια παρατηρούμε πως οι ομογενείς μας συνεχίζουν αποφασιστικά, αδιάκοπα και στον δρόμο του νόμου, αυτόν τον μοναδικό του αγώνα. Υπό μια έννοια, η σημαία που άνοιξε εκείνος, δεν έμεινε κάτω.
…………..


Πάντοτε πιστεύαμε και σήμερα πιστεύουμε πως τα θέματα των ομογενών μας που πηγάζουν από τα βασικά μειονοτικά δικαιώματα, μπορούν να λυθούν με διάλογο και συνεργασία ανάμεσα σε Τουρκία και Ελλάδα. Για πολλά χρόνια είχαμε μια σχέση έντασης ανάμεσα σε Τουρκία και Ελλάδα. Αλλά τα τελευταία χρόνια αισθανόμαστε περήφανοι και χαρούμενοι που βλέπουμε την Ελλάδα ως φίλο και καλό γείτονα. Και πιστεύουμε πως όταν υπάρχουν έτσι καλές σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες, τότε αμφότεροι οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης αλλά και οι Τούρκοι πολίτες ελληνικής καταγωγής που συνιστούν τις γέφυρες ανάμεσα στις δύο χώρες, θα έχουν πιο πολλές ευκαιρίες και δικαιώματα.
Για αυτό τον λόγο εμείς πάντοτε θεωρούσαμε και θα συνεχίσουμε να θεωρούμε τους μεν Τούρκους της δυτικής Θράκης ως ένα δεσμό φιλίας μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας και κατά τον ίδιο τρόπο την ελληνορθόδοξη μειονότητα, σαν ένα στοιχείο ενδυνάμωσης αυτού του δεσμού.
………….
Πιστεύω πως το σημαντικότερο καθήκον της μειονότητας είναι η δάδα της ενότητας και της ομοψυχίας του Δρ. Σαδίκ Αχμέτ να φτάνει και στις νέες γενιές. Ουσιαστικά η πίστη, η ισχύς και το πνεύμα που δείξατε με αφορμή αυτή την τελετή μνήμης, ενισχύει την πίστη μας πως θα συνεχίσετε να φέρετε με επιτυχία την κληρονομιά του Αχμέτ Σαδίκ. Με αυτή την αφορμή εκφράζω τις ευχαριστίες μου προς τον Δρ. Σαδίκ Αχμέτ για αυτά που έκανε και για αυτά που άφησε πίσω του¨.

Λεβέντ Σαδίκ-υιός του Αχμέτ Σαδίκ
¨20 χρόνια πέρασαν. Μέχρι τώρα πια τα περισσότερα χρόνια μου ήταν χωρίς πατέρα. Τον πατέρα μου τον είδα μόνο μέχρι τα 15,5 μου χρόνια. Σήμερα είναι η πιο πικρή μέρα της οικογένειας μου. Η μέρα στην οποία η ζωή μας ήρθε πάνω κάτω, η μέρα που μαύρισε ο κόσμος μας, η μέρα που αφήσαμε τα παιχνίδια στο δωμάτιο μας. Η μέρα που αλλάξαμε οριστικά. Αλλά επίσης και η πιο περήφανη μέρα μας. Καταρχήν αυτή η μοναδική σας στήριξη παρά τα 20 χρόνια που πέρασαν προς την κληρονομιά του Αχμέτ Σαδίκ που αγωνίστηκε για εσάς, είναι κάτι που μας τιμά ιδιαίτερα. Καυχιέμαι για αυτό. Αισθάνομαι υπερήφανος όντας γιός του Σαδίκ Αχμέτ.
Η κυβέρνηση της Τ.C. πάντοτε, κύριε υπουργέ μου όταν το αεροπλάνο μας προσγειώθηκε στην Αλεξανδρούπολη είπα στον αδερφό μου τον Χακάν Τσαβούσογλου πως ¨αυτή τη στιγμή ανατρίχιασα¨. Όταν πριν από 20 χρόνια εγώ και η οικογένεια μου θάψαμε τον Σαδίκ Αχμέτ, αμέσως μετά το τουρκικό κράτος έστειλε για εμάς ένα αεροπλάνο ασθενοφόρο. Κύριε υπουργέ μου εμείς από εδώ φύγαμε με μια βαλίτσα, δεν είχαμε τίποτε ούτε οδοντόβουρτσα, κάλτσες και παπούτσια είχαν μείνει εδώ. Αλλά δεν αποκοπήκαμε καθόλου από εδώ. Ήρθε μέρα και βγήκαμε στο εμπόριο. Κάναμε δουλειές και με εδώ.
Θα συνεχίσουμε όρθιοι και ισχυροί. Ήρθε μέρα που μας κορόιδεψαν, μας περιφρόνησαν, μας άφησαν ανεκπαίδευτους, ότι άσχημη λέξη υπάρχει την έχουμε ακούσει. Αλλά αυτή η κοινότητα αυτή την στιγμή, η ισχύς σας και η στήριξη σας μας κάνει και τα ξεχνάμε. Εμείς είμαστε παιδιά ενός αποφασιστικού πατέρα. Είμαστε περήφανοι, έντιμοι και πιστοί Τούρκοι. Είμαστε μια μειονότητα που προσεύχεται να βγει η Ελλάδα από την κρίση. Εμείς εδώ ζητάμε μόνο το δίκιο μας, τίποτε άλλο δεν ζητάμε¨.

Περ. Ρόντοπ Ρουζγκαρί 25/7/2015

Previous Article

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΒΟΛΚΑΝ ΜΠΟΖΚΙΡ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ

Next Article

ΕΚΛΟΓΙΚΟΙ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.