Προεκλογικό φως – με τα λεφτά μας ;

Κείμενο του ιστολογίου. 7/3/2019

Στις 25/2 ενα από τα θέματα στην συνεδριαση του δημοτικού συμβουλίου Κομοτηνής ήταν λίγο “ύποπτο” . Όταν ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ Κώστας Καραΐσκος επεσήμανε το “φάουλ” του δημάρχου Γ. Πετρίδη προς συγκεκριμένο “κόκκινο” σύλλογο, ο δήμαρχος εξανέστη. Ήρθε όμως η λίστα των υποψηφίων του διαδόχου του (Γ. Γκαράνη) και εκτέθηκε ως υποκριτής.
Εξηγούμαστε: στο δημοτικό συμβούλιο το 31ο θέμα που αφορούσε (και) τον εκτός σχεδίου πόλεως οδοφωτισμό του δρόμου από το τέρμα Αδριανουπόλεως προς το ανάχωμα, το πρότεινε ο πρόεδρος κάποιου Μειονοτικού Μορφωτικού Συλλόγου “Αλανότοπος”, Κασικτσή Χασάν Αρήφ. Τότε ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ μόνον (άραγε διαβάζει κανένας άλλος τις εισηγήσεις;…) ρώτησε για τα 11.000 που θα έδινε ο Δήμος για τις κολώνες και αναρωτήθηκε για την σκοπιμότητα της ενέργειας.
Ο δήμαρχος “έσκισε τα ρούχα του”, “πώς σκεφτόμαστε έτσι, ας μην βλέπουμε παντού προεκλογικές σκοπιμότητες, ήταν πράγματι αναγκαίο” κτλ. Δηλαδή υπήρχε ανάγκη για φωτισμό και το ανακάλυψε η δημοτική Αρχή, χάρη στην υπόδειξη ενός νέου σωματείου, 90 μέρες πριν την κάλπη! Κι έρχεται τώρα ο πρόεδρος του συλλόγου να κατέβη ως υποψήφιος της παράταξης του δημάρχου!!! Θα “πουλήσει” δηλαδή τον (ενδεχομένως απαραίτητο) οδοφωτισμό ως δικό του έργο, ορίστε και η αξία του προξενικού Συλλόγου, και έτσι θα κάνουμε όλοι εμείς το “προφίλ” και του ΕΠΑΘίτη προέδρου αλλά και του συλλόγου του. Μαθαίνουμε πάντως πως ο συγκεκριμένος υποψήφιος εκτός από πρόεδρος του συλλόγου αυτού, έχει και το “ατού” των πολύ καλών του σχέσεων με τον ψευδομουφτη Ιμπραήμ Σερίφ…
Δηλαδή η κυβερνώσα παράταξη στον δήμο Κομοτηνής που προφανώς έχει περισσότερους οικονομικούς πόρους, έχει καλές σχέσεις με το τουρκικό προξενείο και επιπλέον τη δυνατότητα να κάνει ρουσφέτια..
Είπαμε, στις εκλογές παίζουν σχεδόν όλοι μόνο με ανταλλάγματα και συμφέροντα…

Μοιραστείτε
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email