ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΒΕΛΓΙΟ

Διαμαρτυρία από την Τουρκία προς το Βέλγιο

Ο πρέσβης του Βελγίου στην Άγκυρα Μισέλ Μαλχερμπέ κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με την δίκης που αφορά το ΠΚΚ στην χώρα του.

Λόγω της απόφασης του ομοσπονδιακής εισαγγελίας του Βελγίου σχετικά με 36 φυσικά και νομικά πρόσωπα σχετιζόμενα με το ΠΚΚ, κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών ο  πρέσβης του Βελγίου στην Άγκυρα Μισέλ Μαλχερμπέ.

Η υπόθεση θα πάει στο εφετείο
……………

Εκφράστηκε στον πρέσβη η ενόχληση για την παρεμπόδιση εκδίκασης των σχετιζόμενων με το ΠΚΚ ατόμων. Στην ανακοίνωση που έγινε από το υπουργείο Εξωτερικών αναφέρεται πως η απόφαση για την παρεμπόδιση εκδίκασης των σχετιζόμενων με το ΠΚΚ ατόμων, θα μεταφερθεί στο εφετείο.

¨Απαράδεκτη απόφαση¨

Ο εκπρόσωπος του υπουργείο Εξωτερικών Χαμί Αξόι, την Παρασκευή σε γραπτή του απάντηση σχετικά με το θέμα  είχε χρησιμοποιήσει την φράση: ¨Η σημερινή (8 Μαρτίου) απόφαση του Τμήματος Κατηγορητηρίων Βελγίου που αποτρέπει την δικαστική διαδικασία της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας Βελγίου σχετικά με 36 φυσικά και νομικά πρόσωπα, είναι απαράδεκτη¨.

Ο Αξόι ανέφερε πως υπάρχει η δυνατότητα προσφυγής στο Ανώτατο Δικαστήριο του Βελγίου, ότι η Τουρκία θα ακολουθήσει με αποφασιστικότητα αυτόν τον νομικό αγώνα και συνέχισε λέγοντας: ¨ Προσδοκούμε από το συμμαχικό μας Βέλγιο να κινηθεί στα πλαίσια των ευθυνών του στον αντιτρομοκρατικό αγώνα και να λάβει τα δέοντα βήματα κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης ΠΚΚ¨.

 https://www.yeniakit.com.tr/haber/turkiyeden-belcikaya-nota-651985.html

11/3/2019

Μοιραστείτε
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email