ΕΝΟΧΛΗΣΗ ΤΟΥΡΚΟΨΥΧΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ-ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ…

Με ¨παιχνίδι¨ από ΗΠΑ και Ισραήλ οι ειδικές δυνάμεις στο Αιγαίο θα ενισχυθούν με 41 φουσκωτά σκάφη

Οι ελληνικές ειδικές δυνάμεις που βρίσκονται στη θάλασσα του Αιγαίου θα ενισχυθούν με 41 φουσκωτά σκάφη. Σε αυτό το παιχνίδι στο Αιγαίο εντάσσονται το Ισραήλ και οι ΗΠΑ. η γενική Διεύθυνση εξοπλισμών μετά από έγκριση από το υπουργείο Αμύνης άνοιξε διαγωνισμό για την προμήθεια 41 φουσκωτών αεροσκαφών των 15 ατόμων, κόστους 16 εκατομμυρίων ευρώ. Το πρόγραμμα που θα εφαρμοστεί στην αναδιάρθρωση των ελληνικών ειδικών δυνάμεων, προϋποθέτει αρχική εκπαίδευση του προσωπικού, τεχνική υποστήριξη κύκλου ζωής, λειτουργική διαθεσιμότητα για περίοδο 15 ετών και υποστήριξη για 7 χρόνια. Εν συντομία, το προσωπικό που θα εισέρχεται στις ειδικές δυνάμεις θα υπηρετεί επί 15 έτη και μετά από την ολοκλήρωση του δέκατου πέμπτου έτους θα αποχωρεί από αυτή τη μονάδα. Το προσωπικό συνεχώς θα ανανεώνεται και η μαχητική του ισχύς θα παραμένει στο ανώτατο επίπεδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές, Ισραηλινοί και Αμερικανοί συζητούν με τις Ελληνικές Ειδικές Δυνάμεις τις τελευταίες λεπτομέρειες και τις ημερομηνίες, για την πραγματοποίηση στο Αιγαίο στρατιωτικών ασκήσεων με σενάρια επιθετικής επιχείρησης και κατάληψης νησιού. Αναφέρεται πως ο πιο σημαντικός παράγοντας για αυτή την απόφαση του Ε.Σ. είναι πως σύντομα η Τουρκία θα θέσει σε λειτουργία στο Αιγαίο το αεροπλανοφόρο της. Στις ειδικές δυνάμεις του Ε.Σ. αυτή την στιγμή χρησιμοποιούνται κυρίως φουσκωτά σκάφη τύπου Motomarine Magna 960.

Άραγε αυτά θα είναι τα νέα σκάφη;

http://www.birlikgazetesi.net/haberler/15453-abd-ve-sraln-oyunuyla-egede-oezel-operasyon-ekplerne-41-adet-yen-suerat-botu-takvyes-yapilacak.html

14/3/2019

Μοιραστείτε
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email