ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΤΟΥ Ε.Λ.Κ. ΒΕΜΠΕΡ : ¨ΘΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΩ ΤΙΣ ΕΝΤΑΞΙΑΚΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ¨

Υπόσχεση για τερματισμό των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας από τον υποψήφιο για την προεδρία της Ε.Ε.

Ο ηγέτης του Ευρωπαϊκού λαϊκού κόμματος και υποψήφιος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μάνφρεντ Βέρνερ, ανέφερε πως η Τουρκία δεν θα μπορέσει να γίνει μέλος της Ε.Ε. και πως αν γίνει πρόεδρος θα τερματίσει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις μαζί της.

Οι επίσημες διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση που άρχισαν το 2004 δεν προοδεύουν παρά το πέρασμα των ετών, αλλά η Τουρκία συνεχίζει να λέει πως ένας από τους στρατηγικούς της στόχους είναι η ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Βέμπερ που είναι υποψήφιος για την προεδρία της ευρωπαϊκής επιτροπής στις εκλογές που θα γίνουν μετά από τις ευρωεκλογές του Μαΐου,  σε ομιλία του απευθυνόμενος στους Γερμανούς συντηρητικούς είπε: “Όλοι θέλουνε καλές σχέσεις με την Τουρκία και όλοι θέλουν να εργαζόμαστε από κοινού. Αλλά εάν εκλεγώ στην προεδρία της επιτροπής τότε θα δώσω εντολή στις υπηρεσίες στις Βρυξέλλες να σταματήσουν τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία” . Ο Βέμπερ είπε επίσης πως “Η Τουρκία δεν μπορεί να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αυτό να το ξεκαθαρίσουμε”.

Avrupa Komisyonu başkan adayından Türkiye’yle müzakereleri sonlandırma vaadi

6/3/2019

 

Μοιραστείτε
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email