ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ

Δικαστής παραιτήθηκε από το Διεθνές Δικαστήριο: Λόγος η επέμβαση της Άγκυρας

Ο Κρίστοφ Φλούγκε-δικαστής του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (UCM) που υπάγεται στα Ηνωμένα Εθνη, ανακοίνωσε πως παραιτείται λόγω των πιέσεων που ασκούνται στο δικαστήριο από την Τουρκία και τις ΗΠΑ.

Ο Φλούγκε ως αιτία για την παραίτηση του, κατέδειξε τις απειλές της Ουάσιγκτον κατά των δικαστών, όπως και την επέμβαση της Τουρκίας στα υπαγόμενα στον ΟΗΕ δικαστήρια.

Σύμφωνα με το Euronews, o Γερμανός δικαστής Φλούγκε ανέφερε πως ο συνάδελφος του ποινικός δικαστής Αϊντίν Σεφά Ακάι, μετά από επέμβαση της Τουρκίας απολύθηκε και ο Γ.Γ. του ΟΗΕ αυτό το αγνόησε.

Ο Ακάι που φέρεται να είχε σχέσεις με το κίνημα Γκιουλέν, συνελήφθη στην Τουρκία και τιμωρήθηκε σε 7,5 έτη φυλάκισης κατηγορούμενος ως μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης.

Ο Φλούγκε ανέφερε πως αυτή η παραχώρηση που αναγνωρίστηκε στην Τουρκία , θα αποτελέσει παράδειγμα και για μελλοντικές επεμβάσεις και πρόσθεσε πως έτσι ζημιώθηκε η ανεξαρτησία του Διεθνούς Δικαστηρίου.

Ο Φλούγκε ανέφερε επίσης πως οι δηλώσεις του Τζον Μπόλτον-Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, για το UCM ήταν απαράδεκτες.

…………..

Gerekçe Ankara’nın müdahalesi: Uluslararası mahkemenin yargıcı istifa etti

29/1/2019

Μοιραστείτε
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email