ΤΕΛΕΤΗ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΓΙΑ ΤΑ 20 ΕΤΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΟΨΥΧΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Υπέροχο κονσέρτο από τις ¨Σοπράνο της Ανατολίας¨

Η Θεατρική Κοινότητα Σπόροι και Σπόρια (TOÇEK) γιόρτασε τα 20 έτη της με μια υπέροχη συναυλία.

Στην τελετή που οργανώθηκε επ΄ευκαιρία της επετείου 20 ετών της TOÇEK, η ομάδα ¨Σοπράνο-Σοπράνο της Ανατολίας¨έδωσε μια συναυλία.

Τον θαυμασμό των φιλότεχνων Δυτικοθρακιωτών κέρδισε η απόδοση των καλλιτεχνών φωνής και οργάνων της Κρατικής Όπερας και Μπαλέτου Αγκύρας.

………………

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα REΞ στην Κομοτηνή, μετείχαν ο πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή Μουράτ Ομέρογλου με την σύζυγο του Ασλί Ομέρογλου, οι υποπρόξενοι Νεσλιχάν Αλτάι, Ιμπραήμ Σακλι και Ιμπραήμ Ισίκ, οι βουλευτές Ροδόπης Μουσταφά Μουσταφά και Ιλχάν Αχμέτ, ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος, ο αντιπεριφερειάρχης Ταρκάν Μουλταζά, ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης Χουσείν Μπαλτατζί, ο πρόεδρος της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης Οζάν Αχμέτογλου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης Αϊντίν Αχμέτ κάποια μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης και πολλοί φιλότεχνοι.

http://www.gundemgazetesi.com/haber/detay/5467

18/2/2019

Σχ: Πρόκειται για μια τουρκόψυχη θεατρική ομάδα με πολύ καλές σχέσεις με το προξενείο (…) που ¨ανεβάζει¨ θεατρικά έργα μόνο στα τουρκικά. Ποιός άραγε να πληρώνει τα έξοδα για τους καλλιτέχνες που ήρθαν από την Άγκυρα;  Προφανώς η Τουρκία. Αυτού του είδους οι παραστάσεις είναι ένας από τους δεκάδες τρόπους που χρησιμοποιεί η Τουρκία για τον εκτουρκισμό της μειονότητας. Πιστεύετε μήπως πως το κόκκινο στα φορέματα των σοπράνο είναι τυχαίο;….

Τώρα για το τι έκανε εκεί ο δήμαρχος και ο περιφερειάρχης, να ρωτήσετε τους ίδιους. Πάντως χαρά στην αντοχή τους. Να κάθονται να ακούνε τουρκικά τραγούδια μαζί με τον πρόξενο και αρκετούς από τους πράκτορες του…  Έλεος ! Καλύτερα να πάω εργάτης στα ορυχεία του Βελγίου !  

Να προσθέσουμε επίσης πως όπως φαίνεται από την φωτογραφία, παρών ήταν και ο δικηγόρος και δημοτικός σύμβουλος (με την γαλάζια παράταξη) Αχμέτ Ερτζάν.

Μοιραστείτε
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email