Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΟΥΛΑ ΟΠΛΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Ανακοίνωση από την Ρωσία σχετικά με την αγορά Μ.Ε.Α. της Ουκρανίας από την Τουρκία
 

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, σε δήλωση που έκανε σχετικά με την αγορά από την Ουκρανία μη επανδρωμένων αεροσκαφών (Μ.Ε.Α.) από την Τουρκία, είπε : ¨Η μεταφορά όπλων στο καθεστώς του Κιέβου δεν πρέπει να γίνεται  αιτία επιδείνωσης της ουκρανικής κρίσης¨.

………………

Νωρίτερα ο πρόεδρος της Ουκρανίας ο Πετρ Ποροσένκο, είχε ανακοινώσει πω υπέγραψε με την Τουρκία συμφωνία για την μεταφορά Μ.Ε.Α.

Η πρώτη ανακοίνωση από την Ρωσία

Η Ζαχάροβα σε συνέντευξη της στην εφημερίδα Κόμμερσαντ, δήλωσε : ¨ Δικαίωμα των κυρίαρχων χωρών είναι η διμερής στρατιωτική τεχνική συνεργασία.  Το πρόβλημα είναι το εξής, η Ουκρανία βιώνει εσωτερική ένοπλη κρίση, η με άλλα λόγια υπάρχει εμφύλιος πόλεμος. Αυτή η εσωτερική κρίση έχει και τον διεθνή της αντίκτυπο, διότι οι περισσότερες χώρες και διεθνείς φορείς  διαμεσολαβούν στην ειρηνευτική διαδικασία και επιδιώκουν η κρίση να λυθεί με ειρηνικούς δρόμους. Για αυτό τον λόγο,  η μεταφορά όπλων στο καθεστώς του Κιέβου δεν πρέπει να γίνεται  αιτία επιδείνωσης της ουκρανικής κρίσης¨

https://www.sondakika.com/haber/haber-rusya-ukrayna-nin-turk-insansiz-araclarini-11637856/

13/1/2019

Σχ: Πρώτα ήρθε η αναγνώριση από τον Βαρθολομαίο του αυτοκέφαλου της εκκλησίας της Ουκρανίας. Κάτι που φυσικά δεν θα μπορούσε να γίνει αν δεν συναινούσε και ο Ερντογάν. Και τώρα η Τουρκία πουλά όπλα και συμφωνεί σε συμπαραγωγή τους, με αυτούς που επιτίθενται στους Ρώσους της ανατολικής  Ουκρανίας.

 Αμφότερα τα γεγονότα συνιστούν ράπισμα στο πρόσωπο της Ρωσίας.   

Μοιραστείτε
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email