ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ 12 ΕΤΗ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΕΠΕΙΔΗ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟΥΣ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΜΟΛΥΝΣΗ

12 έτη φυλάκισης λόγω περιβαλλοντικής έρευνας αντιμετωπίζει ο μηχανικός τροφίμων Σικ

Υποβλήθηκε μήνυση με βάση την οποία ο μηχανικός τροφίμων Μπουλέντ Σικ αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 12 ετών, επειδή κοινοποίησε τα αποτελέσματα έρευνας του υπουργείου Υγείας σχετικά με την μόλυνση του περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με το κείμενο του Γκιοκτσέρ Ταχιντζίογλου για την T24, η έρευνα αποκαλύπτει την επίδραση που έχει η μόλυνση του περιβάλλοντος και οι καρκινογόνες επιδράσεις στο νερό σε Κοτζάελι, στην λεκάνη του ποταμού Εργκένε σε Σαράντα Εκκλησιές, Αδριανούπολη, Ραιδεστό και στην Αττάλεια, όπου κατοικούνε συνολικά 8 εκατομμύρια άτομα.

Το υπουργείο που δεν έστειλε αυτή την αναφορά ούτ καν στις σχετιζόμενες υπηρεσίες, υπέβαλλε μήνυση κατά του Σικ για ¨πρόκληση οργής στον λαό¨ και του απεύθυναν κατηγορίες για ¨κατοχή και κοινοποίηση απόρρητων πληροφοριών¨ .

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που κοινοποίησε ο Μπουλέντ Σικ, ένας στους πέντε θανάτους σε Ραιδεστό, Σαράντα Εκκλησιές και Αδριανούπολη οφείλεται στον καρκίνο, ενώ στο Ντιλόβασι του Κοτζάελι είναι ένας στους τρεις θανάτους και στην Αττάλεια ένας στους δέκα.

Η δίκη σε βάρος του Σικ θα αρχίσει τον Φεβρουάριο.

 http://www.diken.com.tr/gida-muhendisi-sika-cevre-arastirmasi-nedeniyle-12-yila-kadar-hapis-istemi/

2/1/2018

Μοιραστείτε
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email