ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ : ΜΕ ΦΩΦΗ ΜΕ ΣΑΔΙΚ ΚΑΙ ME ΝΤΕΣΤΙΤΖΙ…

Ο «πατριωτισμός» του ΚΙΝΑΛ της κ. Φώφης και ο κ. Ιλχάν Αχμέτ

……..

Ένας σημαντικός συντελεστής είναι το μικρό υπερεθνικιστικό,ακροδεξιό και τουρανικό κόμμα της Τουρκίας, το Κόμμα της Μεγάλης Ενότητας (ΒΒP) με επικεφαλής κάποιον ονόματι Μουσταφά Ντεστιτζή.  Τα κυριότερα στηρίγματα τώρα του ΒΒP και του κ. Ντεστιτζή στον μειονοτικό χώρο στη Θράκη είναι η οικογένεια Σαδίκ και το μειονοτικό κόμμα Φιλίας, Ισότητας και Ειρήνης (DEB). Να που όμως από τις μειονοτικές προσωπικότητες που φαίνεται να στηρίζουν τον κ. Ντεστιτζή μας προκύπτει υπερηφάνως και ο Ιλχάν Αχμέτ.
Στην παρακάτω φωτογραφία που την έχει αναρτήσει ο ίδιος στο twitter ο κ. Ιλχάν εμφανίζεται με τον (πρόσφατα παραιτηθέντα) πρόεδρο του μειονοτικού κόμματος κ. Μουσταφά Αλή Τσαβούς και τον πρόεδρο του τουρκικού ΒΒP κ. Μουσταφά Ντεστιτζή. Οι συμβολισμοί περισσεύουν.

Ο Ντεστιτζή, που είναι πλέον βουλευτής, και το κόμμα του μαζί με το άλλο ακροδεξιό κόμμα των «Γκρίζων  Λύκων» και το κόμμα του Ερντογάν αποτελούν συνασπισμό που κυβερνά ως «φασιστικό τόξο» τη σημερινή Τουρκία, έτσι όπως κυβερνά. Ο ακροδεξιός Ντεστιτζή, λοιπόν, με τον οποίον απεικονίζεται ο δικός μας κατά τεκμήριο δημοκράτης Ιλχάν, δεν έχει κρύψει ποτέ τις επεκτατικές του βλέψεις προς τις γειτονικές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Και σε μια πρόσφατη το 2018 συνέντευξή του δήλωνε:

«Πρέπει να πάρουμε πίσω τη Μοσούλη, την Κιρκούκ, το Χαλέπι, τη Δυτική Θράκη και την Κριμαία. Αυτά πριν από 100 χρόνια ήταν δικά μας, τα αφήσαμε παρακαταθήκη».
 
Κάθε χρόνο ο κ. Ντεστιτζή καλείται ειδικά από την οικογένεια Σαδίκ να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για την επέτειο του θανάτου του Σαδίκ Αχμέτ που οργανώνει το Βαθύ Κράτος στην Κομοτηνή για τον «ήρωά» του που έχει κατασκευάσει το ίδιο και έχει επιβάλει στη Μειονότητα, με ό, τι συμβολίζει η παρουσία του εδώ. Σε μια αντίστοιχη εκδήλωση το 2017 συνέχιζε τις προκλήσεις του ακόμα κι εδώ στην Κομοτηνή απαγγέλλοντας ένα ποίημα που έλεγε πως… τα σύνορα που χαράχτηκαν, τού’ ρχονται στενά.

Αυτά για τον ακροδεξιό και υποστηρικτή του επεκτατισμού Τούρκο πολιτικό που μας επισκέπτεται τακτικά πια και δεν κρύβει τις προθέσεις του για καλλιέργεια αλυτρωτισμού μέσα στη Μειονότητα. Και δείχνει ικανός να τινάξει στον αέρα την ειρήνη που με πολλή προσπάθεια διατηρείται ανάμεσα σε δυο χώρες, αρκεί να του δοθεί η κατάλληλη ευκαιρία και η αφορμή.

Και ο βουλευτής μας κ. Ιλχάν Αχμέτ όχι απλά δεν έxει κάνει καμιά δήλωση που να καταγγείλει τις προκλητικές δηλώσεις του Ντεστιτζή, αλλά συνεχίζει μέχρι και την ώρα που γράφεται το κείμενο αυτό να διατηρεί τη συγκεκριμένη φωτογραφία στο λογαριασμό του στο twitter με ό, τι μήνυμα θέλει να μεταδώσει μ’ αυτό.

………………..

https://www.tiken.net/index.php?route=product/product&product_id=1172

16/1/2018

Μοιραστείτε
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email