ΟΙ ΜΟΥΛΑΔΕΣ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΡΑΚΙ ΚΑΙ…

Η νομαρχία ακύρωσε το γνωστό φεστιβάλ που έγινε στόχος των αντιδραστικών

To Παγκόσμιο Φεστιβάλ Ρακί που οργανωνόταν ετησίως τον Δεκέμβριο στα Άδανα και το οποίο μετά από πιέσεις άλλαξε την επωνυμία του σε ¨Φεστιβάλ Κεμπάπ και Σαλγκάμ¨, ακυρώθηκε από την νομαρχία

Στην ανακοίνωση που έγινε από την Διεύθυνση Τύπου και δημοσίων Σχέσεων της νομαρχίας Αδάνων, αναφέρεται πως ¨Για λόγους δημόσιας ασφάλειας, όπως και για λόγους ασφάλειας τη ζωής και περιουσίας πολιτών ακυρώθηκε το Φεστιβάλ Κεμπάπ και Σαλγκάμ¨.  Παλιότερα το φεστιβάλ που είχε την ονομασία ¨Παγκόσμιο Φεστιβάλ Ρακί¨, είχε γίνει στόχος των αντιδραστικών και είχε μετονομαστεί σε ¨ Φεστιβάλ Κεμπάπ και Σαλγκάμ¨.

ΕΙΧΕ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΘΕΙ

Ο Ρετζέπ Τσαλισκάν-πρόεδρος του παραρτήματος Αδάνων του ASKON σε  δήλωση τους στα σόσιαλ μίντια είχε στοχοποιήσει το φεστιβάλ όπως και τους μετέχοντες σε αυτό. Ο Τσαλισκάν είχε γράψει τα εξής : ¨Το φεστιβάλ του αλκοόλ δεν πάει στα Άδανα. Η δημόσια αγορά αλκοόλ και η διατάραξη της γαλήνης τρίτων, πρέπει να τιμωρούνται. Είναι παραβίαση του άρθρου 58 του συντάγματος μας. Αυτοί οι οποίοι με διάφορες προφάσεις ονειρεύονται να έρθουν να σουρώσουν στα Άδανα μας, να μην χαίρονται καθόλου. Εμείς αυτή την πόλη δεν την βρήκαμε στον δρόμο¨.

http://haber.sol.org.tr/turkiye/valilik-adananin-meshur-festivalini-yasakladi-gericiler-hedef-gostermisti-252259
7/12/2018

Μοιραστείτε
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email