ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΟΥΤΕ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΑΝ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ…

Στο Ντιγιαρμπακίρ συνέλαβαν και έσυραν 25 γυναίκες απεργούς πείνας

Στα γραφεία του κόμματος HDP στο Ντιγιαρμπακίρ η αστυνομία έκανε έφοδο και συνέλαβε 25 γυναίκες ακτιβίστριες, καθώς εδώ και τρεις μέρες περίπου 20 γυναίκες-μέλη του TJA έκαμναν απεργία πείνας.

Η απεργία πείνας γινόταν εδώ και τρεις μέρες από γυναίκες μέλη του το Κινήματος Ελεύθερων Γυναικών (TJA). H αστυνομία έκανε έφοδο κατά της απεργία πείνας, που γινόταν με σκοπό την στήριξη στην απεργό πείνας βουλευτή Λεϊλά Γκιουβέν και την διαμαρτυρία για την εφαρμοζόμενη στον Οτζαλάν απομόνωση.

Οι αστυνομικοί πρώτα περικύκλωσαν και μετά έκαναν έφοδο στα γραφεία του HDP όπου εδώ και τρεις μέρες γινόταν απεργία πείνας.

Εκατοντάδες αστυνομικοί συνοδευόμενοι από αστυνομικές αύρες και θωρακισμένα οχήματα, καταρχήν έκλεισαν τις εισόδους και εξόδους του κτιρίου. Στις 16:30 όταν έγινε η έφοδος, οι γυναίκες ακτιβίστριες κραύγασαν το σύνθημα ¨Οι έφοδοι δεν μας φοβίζουν¨

Έγινε έρευνα στο συνεδριακό κέντρο Βεντάτ Αϊντίν και κατασχέθηκαν τα πανό που υπήρχαν στον χώρο.

Στελέχη του HDP δήλωναν πως η αστυνομική έφοδος ήταν παράνομη και λογομάχησαν με τους αστυνομικούς

Η αστυνομία συνέλαβε 25 γυναίκες. Μεταξύ αυτών και η 80 ετών Μακμπουλέ (δεν έγινε γνωστό το επώνυμο) που είναι μέλος του Συμβουλίου Γυναικών για την Ειρήνη. Οι γυναίκες συνελήφθησαν και σύρθηκαν. Εμφανής υπήρξε και η βία που εφαρμόστηκε στις γυναίκες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες στις περισσότερες από τα γυναίκες που συνελήφθησαν δεν επετράπη να βάλουν ούτε τα παπούτσια τους.

…………………

Έγινε γνωστό πως οι γυναίκες-μέλη του TJA  που μεταφέρθηκαν στην αστυνομία, συνεχίζουν και εκεί την απεργία πείνας.

https://anfturkce.com/guncel/amed-de-25-aclik-grevcisi-suerueklenerek-goezaltina-alindi-117155

10/12/2018

Μοιραστείτε
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email