ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ¨ΔΙΑΦΩΤΙΣΗ¨ ΣΕ ΕΣΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΣΑΝΗ…

 

Κείμενο του ιστολόγιου   13/12/2018

¨Τούρκοι της Δυτικής Θράκης και θέματα που περιμένουν λύση¨ είναι ο τίτλος εκδήλωσης που οργανώνεται σε φοιτητική εστία ΑΡΡΕΝΩΝ στην Κεσσάνη της ανατολικής Θράκης. Η εστία ανήκει στο ίδρυμα IYC που είναι ένα ίδρυμα που ενισχύεται από κρατικούς φορείς. Παρακάτω μπορρείτε να δείτεο και το λογότυπο του ιδρύματος αυτού.

Ομιλητές είναι δύο γνωστοί  συμπολίτες μας από την Κομοτηνή. Ο ένας είναι ο  κ. Κοράι Χασάν- Συντονιστής λέει  Εκπαίδευσης της Ένωσης Τουρκικής ΝεολαίαςΚομοτηνής.(GTGB). H GTGB (παράνομο σωματείο) είναι ουσιαστικά ένα δεύτερο προξενείο της Τουρκίας στην Κομοτηνή και πιθανολογούμε πως ο ρόλος του κ. Κοράι Χασάν είναι να διευκολύνει τις εγγραφές μουσουλμάνων μαθητών από την Ροδόπη σε πανεπιστήμια της Τουρκίας. Πως βιοπορίζεται ο ίδιος αγνοούμε.

Η δεύτερη ομιλήτρια είναι η κυρία Περβίν Χαϊρουλλάχ- Γενική Διευθύντρια της ΠΕΚΕΜ. Η κυρία Χαϊρουλλάχ είναι η μόνιμη ¨κατήγορος¨της Ελλάδας στις συνεδριάσεις του ΟΑΣΕ. Ενδεικτικό είναι πως ακόμη και στην παραπάνω αφίσα η φωτογραφία της είναι από μια τέτοια συνεδρίαση του ΟΑΣΕ. Τώρα το ποιός πληρώνει τα εξοδα κάθε φορά που πηγαίνει στις συνεδράσεις του ΟΑΣΕ και το πως βιοπορίζεται η ίδια, το  αγνοούμε.

Προφανώς στην εστία εκεί θα μένουν φοιτητές από την ελληνική Θράκη και οι δύο παραπάνω συντοπίτες μας θα τους κάνουν ¨εθνική διαφώτιση¨… 

Μοιραστείτε
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email