ΕΡΝΤΟΓΑΝ : ΜΙΛΗΣΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ, ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ

 

Ερντογάν : Μιλήσαμε με τον Τραμπ, ανά πάσα στιγμή μπορούμε να αρχίσουμε την επιχείρηση στην Συρία

Ο ΠτΔ Ερντογάν ανέφερε πως μίλησε με τον Αμερικανό πρόεδρο Τραμπ σχετικά με την επιχείρηση ανατολικά του Ευφράτη και είπε πως ¨Κηρύξαμε επίσημα πως θα αρχίσουμε στρατιωτική επιχείρηση ανατολικά του Ευφράτη. Τα συζητήσαμε αυτά με τον κύριο Τραμπ και έδωσαν θετικές απαντήσεις¨

Ο Ερντογάν ανακοίνωσε πως  η στρατιωτική επιχείρηση στα εδάφη τη Συρίας μπορεί να αρχίσει ανά πάσα στιγμή.

…………

Ο Ερντογάν είπε : ¨Κατά μήκος των περίπου 500 χιλιομέτρων συνόρων, με τρόπο που σίγουρα δεν θα βλάψει τους Αμερικανούς στρατιώτες, σύμφωνα με τον δικό μας σχεδιασμό και από τα κατάλληλα μέρη, ανά πάσα στιγμή μπορούμε να αρχίσουμε την επιχείρηση στα εδάφη της Συρίας¨

…………………

Θάβουμε τους τρομοκράτες στους λάκκους που σκάβουν. Μιλήσαμε με τον κύριο Τραμπ, οι τρομοκράτες αυτοί στα ανατολικά του Ευφράτη πρέπει να φύγουν, διαφορετικά θα τους στείλουμε εμείς. Μας ενοχλεί ο διάδρομος της τρομοκρατίας. Αφού είμαστε στρατηγικοί εταίροι με τις ΗΠΑ, τότε πρέπει να πράττουμε και τα δέοντα.

– Μιλήσαμε για ¨διαδικασία επίλυσης¨ (σχ. μεταφρ. : μιλά για την διαδικασία επίλυσης του κουρδικού που ο ΙΔΙΟΣ τερμάτισε…)  και ανοίξαμε τον δρόμο. Δεν συμφώνησαν. Μην περιμένετε ξανά διαδικασία επίλυσης, αυτή η ιστορία τελείωσε.

………………….

H ανικανότητα των κυβερνώντων στην Συρία, κόστισε την ζωή σε 1 εκατομμύριο αθώους ανθρώπους. Αυτός ο Άσαντ δολοφόνησε 1 εκατομμύριο ανθρώπους. Εμείς πράττουμε αυτό που μας αναλογεί. Περίπου 4 εκατομμύρια από τους Σύριους, ζουν στην χώρα μας.

………………….

Δυνάμεις που ήρθαν στην Συρία με την πρόφαση της ISIS συνεχίζουν ακόμη την παρουσία τους εκεί. Εμείς δεν θα επιτρέψουμε το στήσιμο αυτού του διαδρόμου της τρομοκρατίας κατά μήκος των συνόρων μας. Αυτό το κάναμε πράξη με 3 διαφορετικές επιχειρήσεις. Και σε άλλες περιοχές αυτό το παιχνίδι το χαλάσαμε σε μεγάλο βαθμό. Τώρα ήρθε η σειρά για την περιοχή ανατολικά του Ευφράτη.

Την περασμένη εβδομάδα κηρύξαμε πως θα αρχίσουμε στρατιωτική επιχείρηση ανατολικά του Ευφράτη. Το κάναμε; Το κάναμε. Τα μιλήσαμε αυτά με τον κύριο Τραμπ. Οι ίδιοι απάντησαν θετικά. Τώρα θα έρθει η συνέχεια σε αυτά. Θα σαρώσουμε πιθαμή προς πιθαμή τα εδάφη της Συρίας μέχρι να εξουδετερωθεί και ο τελευταίος τρομοκράτης.

……………..

Ο ηρωικός στρατός μας ολοκλήρωσε τον σχεδιασμό και τις ετοιμασίες του. Μια βραδιά μπορεί να έρθουμε ξαφνικά. Ανα πάσα στιγμή μπορεί να ορμήσουμε στους τρομοκράτες. Οι τρομοκράτες σκάβουν λέει τούνελ για να μας αντιμετωπίσουν. Ότι και να κάνουν, όταν φτάσουν εκεί οι στρατιώτες μας, δεν θα γλυτώσουν το θάψιμο τους εκεί.¨

https://tr.sputniknews.com/turkiye/201812171036669164-cumhurbaskani-erdogan-konya-mevlana-meydani-acilis-toreni/

17/12/2018

Μοιραστείτε
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email