ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΤΗΣ ΒΑ ΣΥΡΙΑΣ

Οι ΗΠΑ συστήνουν σημεία παρατήρησης στα σύνορα Τουρκίας-Ροζάβας

Ο Αμερικανός υπουργός Αμύνης ανακοίνωσε πως θα συστήσου σημεία παρατήρησης στα σύνορα της Ροζάβας την οποία απειλεί η Τουρκία.

Ο Αμερικανός υπουργός Αμύνης Τζέιμς Μάτις, ανέφερε πως η Τουρκία έχει ¨ανησυχίες¨ σχετικά με τα συριακά της σύνορα. Ο Μάτις είπε πως λαμβάνει σοβαρά υπόψη αυτές τις ανησυχίες και για αυτό θα συστήσουν σημεία παρατήρησης στην περιοχή.

Ο Μάττις υποστήριξε πως ο στόχος της ίδρυσης των σημείων παρατήρησης είναι η προειδοποίηση σε περίπτωση δυνητικών απειλών κατά της Τουρκίας.

Το τουρκικό κράτος μετά από την εισβολή στο Άφριν, προβάλει πλήρως έωλες προφάσεις για  ¨συνοριακές  διεισδύσεις¨ για να δικαιολογήσει τις επιθέσεις του.

Ο Μάττις είπε πως είναι σε επαφή με το τουρκικό ΥΠΕΞ και τον τουρκικό στρατό για το θέμα των συνόρων και πρόσθεσε πως τα σημεία παρατήρησης θα είναι στην πλευρά της Ροζάβας αλλά σε σημεία που θα διακρίνεται ο τουρκικός στρατός.

Ο Μάττις είπε πως στόχος επίσης αυτών των σημείων παρατήρησης  να εμποδιστεί η επίδραση του αγώνα που δίνεται κατά της ISIS.

………………

https://anfturkce.com/rojava-surIye/abd-tuerkiye-rojava-sinirina-goezlem-noktalari-kuruyor-116261

22/11/2018

Μια πολύ καλή εξέλιξη για τους Κούρδους της Ροζάβα. Διότι με τους Αμερικανούς στα σύνορα, δεν θα μπορούν οι Τούρκοι να λένε τα γνωστά ψέματα που λένε όλοι όσοι θέλουν να επιτεθούν. Δηλαδή πως ¨μας χτύπησαν από εκείνη την πλευρά και εμείς αντεπιτεθήκαμε…¨.Ουσιαστικά θα συσταθεί μια νεκρή ζώνη.

Μοιραστείτε
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email