ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΜΕ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ

Εκπρόσωποι της μειονότητας συναντήθηκαν με Αμερικανούς διπλωμάτες

Επιτροπή αποτελούμενη από την Χόλι Μέτκαλφ-Υπεύθυνη Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα και η Ξένια Κοσμίδου από το αμερικανικό προξενείο τη Θεσσαλονίκης, συναντήθηκαν με εκπροσώπους  της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης.

Η Χόλι Μέτκαλφ-Υπεύθυνη Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, συνοδευόμενη από την Ξένια Κοσμίδου (αμερικανικό προξενείο Θεσσαλονίκης), στις 26/11/2018 ημέρα Τετάρτη, συναντήθηκαν στην Κομοτηνή με στελέχη μειονοτικών φορέων.  Οι Αμερικανοί διπλωμάτες συναντήθηκαν με επιτροπή αποτελούμενη από τον πρόεδρο του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς, τον αντιπρόεδρο του DEB Οζάν Αχμέτογλου,  τον πρόεδρο του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητα Δυτικής Θράκης Ερτζάν Αχμέτ και τον αντιπρόεδρο του συλλόγου Χουσείν Μπαλτατζί και την Γενική Διευθύντρια της ΠΕΚΕΜ Περβίν Χαϊρουλλάχ.

Στην συνάντηση εξετάσθηκαν τα θέματα της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης. Οι εκπρόσωποι της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης ενημέρωσαν για τα προβλήματα της μειονότητας στην εκπαίδευση, για την μη εφαρμογή από την Ελλάδα των αποφάσεων του ΕΔΑΔ  με πρώτη αυτήν για την ΤΕΞ, για τις εξελίξεις στο θέμα των μουφτειών,  για τις προσδοκίες που έχει η τουρκική μειονότητα από την κυβέρνηση, για τις διώξεις που υφίστανται οι εκλεγμένοι μουφτήδες και για άλλα θέματα που αφορούν την μειονότητα.

https://rodopruzgari.com/haberler/24695-az%C4%B1nl%C4%B1k-temsilcileri-amerikal%C4%B1-diplomatlarla-g%C3%B6r%C3%BC%C5%9Ft%C3%BC.html

29/11/2018

Μοιραστείτε
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email