ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΛΑΒΡΟΦ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΑΓΩΓΟΥ

……………

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Sputnik, ο Ρώσος υπουργό Εξωτερικών Λαβρόφ μιλώντας στο κανάλι  Srpski Telegraf, ανέφερε πως γνωστές ρωσικές εταιρίες όπως η Gazprom είναι σε επαφή με τους Σέρβους εταίρους και έχουν μεγάλα σχέδια.

Ο Λαβρόφ ανέφερε πως η ενέργεια είναι ένας από τους τομείς προτεραιότητας στην συνεργασία των δυο χωρών ( Ρωσίας και Σερβίας) και πρόσθεσε πως τώρα εργάζονται για την επέκταση του αγωγού Τουρκικός Αγωγός στα εδάφη της Ευρώπης.

¨ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΟΥΝ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ¨

Ο Λαβρόφ είπε πως ο αγωγός μπορεί να επεκταθεί μέσω Βουλγαρίας, Σερβίας, Ουγγαρίας και να φτάσει στην Αυστρία.

Ο Ρώσος υπουργός είπε πως ¨Λαμβάνουμε υπόψη τα θλιβερά μαθήματα από τον αγωγό Σάουθ Στριμ, δεν θέλουμε να επαναληφθούν παρόμοιες καταστάσεις¨ και πρόσθεσε πως για να αρχίσουν οι εργασίες χρειάζεται η εγγύηση από την Ε.Ε.

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, θα μετάσχει στις 19 Νοεμβρίου σε εκδήλωση στην Κωνσταντινούπολη μαζί με τον ΠτΔ Ερντογάν, για την ολοκλήρωση του θαλάσσιου τμήματος του Τουρκικού Αγωγού.

http://haber.sol.org.tr/dunya/rus-bakan-sirbistan-turk-akimina-dahil-edilebilir-251015

17/11/2018

Σχ: Ούτε καν αναφέρεται το ενδεχόμενο να περάσει από Ελλάδα. Άλλωστε όταν έχουν δει να γίνεται πρωθυπουργός στην Ελλάδα ο Αμερικανός πολίτης GAP και από την άλλη μόλις χτες ο Αμερικανός πρέσβης να παινεύει δημόσια τον ¨αριστερό¨ Τσίπρα, καταλαβαίνουν ότι δεν μπορούν να περιμένουν τίποτε από εδώ…

Μοιραστείτε
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email