7 ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ (!) ΚΑΙ 25 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟ ΕΚΡΗΞΗ ΣΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΦΥΛΑΚΙΟ

7 στρατιώτες αγνοούνται και 25 τραυματίστηκαν από έκρηξη στο Σέμντινλι

Ανακοινώθηκε πως από έκρηξη που συνέβη σε φυλάκιο που βρίσκεται στον λόφο Σονγκού του χωριού Ντέρετζικ Ορτακλάρ στην συνοριακή περιοχή του Σέμντινλι του νομού Χακκάρι, 7 στρατιώτες αγνοούνται και 25 τραυματίστηκαν.

Η νομαρχία του Χακκάρι υποστήριξε πως η έκρηξη οφείλεται σε ελαττωματικά πυρομαχικά. Αυτή η πληροφορία δεν είναι δυνατόν να επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητες πηγές.

Η νομαρχία αρκέστηκε να αναφέρει πως ¨Στρατιωτικό προσωπικό μας λόγω της έκρηξης τραυματίστηκε¨,  χωρίς να δίνει αριθμό.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΩΝ

Το υπουργείο Εθνικής Αμύνης ανακοίνωσε πως 25 στρατιώτες νοσηλεύονται στο νοσοκομείο. Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται πως 7 στρατιώτες αγνοούνται.

Εντύπωση προκάλεσε πως το Πρωτοδικείο του Σέμντινλι, αποφάσισε απαγόρευση δημοσιευμάτων σχετικά με την έκρηξη στην βάση του λόφου Σουνγκού.

Βίντεο που εμφανίστηκε από την έκρηξη, δείχνει την σφοδρότητα της.  Στο βίντεο ακούγεται μια φωνή να λέει ¨αδερφέ δεν ξέρουμε πόσο μπαρούτι έμεινε, και αν έσκασαν σφαίρες¨. Στον ισοπεδωμένο από την έκρηξη χώρο ακούγεται μια άλλη φωνή να λέει ¨υπάρχει κανείς; ¨.

 

https://anfturkce.com/guncel/Semdinli-deki-patlamada-7-asker-kayip-25-yarali-115718

9/11/2018

Σχ: Στην συγκεκριμένη περιοχή έντονη είναι η δράση των Κούρδων ανταρτών του HPG. Το που πραγματικά οφείλεται η έκρηξη θα φανεί τις επόμενες μέρες.

Μοιραστείτε
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email