Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΕΠΟΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΠΑΡΑΠΟΝΙΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ…

 

Κινητοποιήθηκαν κατά του εχθρού του Ισλάμ και των Τούρκων

Στην Ολλανδία η Ομοσπονδία Συλλόγων Τουρκο-Ισλαμικού Πολιτισμού (TICF), προσέφυγαν στο Τουίττερ, ζητώντας να παγώσει ο λογαριασμός του ηγέτη του Κόμματος της Ελευθερίας Βίλντερς, λόγω των ισλαμοφοβικών του αναρτήσεων.

H TICF που δραστηριοποιείται υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Ντιγιανέτ Ολλανδίας (HDV), ανακοίνωσε πως καθώς οι ισλαμοφοβικές αναρτήσεις του Βίλντερς παραβιάζουν τους όρους χρήσης του Τουίττερ, αυτοί προσέφυγαν ζητώντας να παγώσει ο λογαριασμός του.

Ο δικηγορος της υπόθεσης αυτής, ο Εζντέρ Κιοσέ-πρόεδρος της Ένωσης Τούρκων Νομικών Ολλανδίας, σε δήλωση που έκανε στο πρακτορείο Αναντολού, ανέφερε πως διαμέσου του Τουίττερ, οι ισλαμοφοβικές αναρτήσεις του Βίλντερς διαδίδονται σε όλο τον κόσμο

Ο Κιοσέ είπε πως ο Βίλντερς συνεχώς προσβάλει τους μουσουλμάνους, νομιμοποιεί την σε βάρος τους βία και σταθερά σε αυτό το θέμα, υπερβαίνει τα όρια.

Ο Κιοσέ υπενθύμισε πως όταν φέτος τον Μάρτιο ο Βίλντερς κοινοποίησε στα σόσιαλ μίντια ένα προεκλογικό ισλαμοφοβικό βίντεο, μετά από προσφυγή,  η εισαγγελία έκρινε πως ο Βίλντερς δεν μπορεί να δικαστεί  και πρόσθεσε πως ¨Για αυτό τον λόγο ακολουθούμε άλλους δρόμους για να σταματήσουμε τις ισλαμοφοβικές επιθέσεις του Βίλντερς. Αφού δεν γίνεται μέσω του ποινικού δικαίου, τότε θα αναζητήσουμε το δίκιο μας μέσω του ιδιωτικού δικαίου¨.

Ο Κιοσέ είπε πως λόγω των επιθέσεων στην θρησκεία της μειονοτικής κοινωνίας και στην ιδιωτική ζωή, υπάρχει ανάγκη για μεγαλύτερη προστασία και πρόσθεσε πως καθώς στην Ολλανδία οι μουσουλμάνοι δεν προστατεύονται επαρκώς από τον νόμο, θα μεταφέρουν σε διεθνές επίπεδο αυτές τις επιθέσεις.

Ο Κιοσέ είπε πως θα αρχίσουν νομική διαδικασία κατά του Τούιττερ και πρόσθεσε: ¨Εάν έρθει αρνητική απάντηση από το Τουίττερ, τότε θα υποβάλλουμε μήνυση εναντίον του στην Τουρκία, στο Μαρόκο, στο Πακιστάν και στην Ινδονησία. Η πρώτη μήνυση μας θα γίνει στην Τουρκία. Επειδή στις χώρες αυτές οι ισλαμοφοβικές δηλώσεις τιμωρούνται, μπορεί να τιμωρηθούνε όχι μόνο ο Βίλντερς αλλά και το Τουίττερ¨.

https://www.yeniakit.com.tr/haber/turkler-islam-dusmani-geert-wilders-icin-harekete-gecti-540315.html

5/11/2018

Μοιραστείτε
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email