ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓΚΥΡΑΣ: ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Ε.Δ.Α.Δ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΑΜΕΣΩΣ

…………………

O Ερίντς Σαγκάν-πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αγκύρας, δήλωσε πως μετά από την απόφαση του ΕΔΑΔ  (Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) τα εγχώρια δικαστήρια πρέπει αμέσως να βγάλουν απόφαση αποφυλάκισης του Ντεμιρτάς.

Ο Σαγκάν σχολιάζοντας την απόφαση στην Artı Gerçek είπε πως για πρώτη φορά στην Τουρκία εφαρμόστηκε το άρθρο 18 της Ευρωπαϊκής Συνθήκης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ο Σαγκάν δήλωσε : ¨Το άρθρο 18 ορίζει πως  ο νόμος δεν μπορεί να περιορίζει τα δικαιώματα. Κρίθηκε πως στην περίπτωση του Ντεμιρτάς με σκοπό να αποτραπεί πολιτικά, εφαρμόστηκε άμετρα, έφτασε στον στόχο του, κάτι που αποτελεί παραβίαση του άρθρου 18. Η διαπίστωση αυτή σημαίνει : Η προφυλάκιση αυτή του Ντεμιρτάς έγινε για πολιτικούς λόγους για να μην μετάσχει στην εκλογική διαδικασία.

Ο Σαγκάν υπενθυμίζει πως το ΕΔΑΔ έκρινε πως ξεπεράσθηκε το συνηθισμένο και λογικό διάστημα κράτησης του και παραβιάστηκε το δικαίωμα του για δίκαιη δίκη. Είπε : Ως αποτέλεσμα της παραβίασης των δύο αυτών άρθρων, αποφασίστηκε η άμεση αποφυλάκιση του και η αποζημίωση με 25.000 ευρώ. Το ερώτημα είναι το τι θα γίνει. Το άρθρο 90 του συντάγματος είναι ξεκάθαρο, είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόζουμε τις αποφάσεις των Διεθνών Δικαστηρίων.  Σε αυτό το θέμα δεν υπάρχει θέμα διάκρισης. Επιβάλλεται τα εγχώρια δικαστήρια να εφαρμόσουν την απόφαση του ΕΔΑΔ. Διότι είμαστε κράτος που έχουμε υπογράψει την συνθήκη και είμαστε υποχρεωμένοι να την εφαρμόσουμε¨.

……………………
https://www.artigercek.com/haberler/ankara-baro-baskani-anayasa-ya-gore-aihm-karari-derhal-uygulanmali
21/11/2018

Σχ: Αυτά βέβαια ορίζει ο νόμος…

Αλλές όμως αι βουλαί του Ταγίπ…

Μοιραστείτε
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email