ΠΡΩΤΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΣΕ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΤΡΑΝΣ…

 

 

Γυναίκες τρανς : Την μέρα βγάζουν το μίσος τους και την νύχτα έρχονται στο κρεβάτι μας

Γυναίκες τρανς που είναι υποχρεωμένες να δουλεύουν σαν εργάτριες του σεξ στην Κωνσταντινούπολη μίλησαν στο Αχβάλ. Οι γυναίκες τρανς περιέγραψαν πως έχουν πελάτες από κάθε τμήμα της κοινωνίας, αλλά οι περισσότεροι από ¨πελάτες¨,  είναι συντηρητικοί και εθνικιστές (ülkücü) .Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό αυτών των αντρών, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται βουλευτές, αστυνομικοί και επιχειρηματίες, είναι ότι την μέρα γυρνάνε φορώντας την τρανσφοβική τους μάσκα , ενώ την νύχτα συνεχίζουν την ζωή τους κάνοντας το αντίθετο.

Όταν στην Τουρκία ακόμη καταπατούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα, είναι ακόμη πιο δύσκολο να ζει κανείς σαν μονάδα που δεν είναι αποδεκτή από την κοινωνία. Από την δεκαετία του 80 που οι LGBT άρχισαν να είναι πιο ορατοί, οι δολοφονίες τους δεν σταμάτησαν, αλλά την τελευταία περίοδο παρατηρείται μια μεγάλη ποσοστιαία αύξηση στις δολοφονίες των τρανς.

Οι άντρες με τους οποίους έρχονται σε επαφή οι τρανς γυναίκες καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα από   εθνικιστές, συντηρητικούς και εργάτες, μέχρι επιχειρηματίες, αστυνομικούς και βουλευτές.

Σύμφωνα με έρευνα που έκανε το 2016 η Transgender Europe, παγκοσμίως δολοφονήθηκαν λόγω της ταυτότητας τους ως τρανς 1.731 άτομα, με την Τουρκία να είναι πρώτη στην Ευρώπη και 9η στον κόσμο στην κατηγορία αυτή.

Σύμφωνα με την αναφορά που περιλαμβάνει το χρονικό διάστημα από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι τον Απρίλιο του 2016, στα 8 αυτά έτη στην Τουρκία έγιναν 43 δολοφονίες τρανς. Ενώ από την αρχή του 2018 ως τώρα δολοφονήθηκαν στην Τουρκία 4 άτομα τρανς και υπέστησαν βία άλλα 11.

Η 41 ετών τρανς γυναίκα Πινάρ Εγκέ με την οποία μιλήσαμε. Επί 20 περίπου έτη είναι ενεργή ακτιβίστρια στο φεμινιστικό κίνημα και στον ακτιβισμό για τις τρανς. Αυτή την στιγμή εργάζεται στο πεδίο των μεταναστών, είναι σύμβουλος σε καταφύγιο γυναικών και ενίοτε εργάζεται σαν εργάτρια του σεξ.

Η Εγκέ περιγράφει πως οι γυναίκες τρανς βιώνουν δυσκολίες κατά μήκος της ζωής τους, δυσκολίες που αρχίζουν από την οικογένεια τους και  αργότερα διευρύνονται σε όλη την κοινωνία

……………..

………………

Bengisu Kömürcü

2018-10-13

https://ahvalnews-com.cdn.ampproject.org/c/s/ahvalnews.com/tr/node/27616?amp

Μοιραστείτε
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email