ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ

 

H εντολή δόθηκε, ο στρατός έτοιμος

Μετά από τις επιχειρήσεις Ασπίδα Ευφράτη και Κλάδος Ελαίας, με την δήλωση Ερντογάν πως ¨Μια νύχτα μπορεί να έρθουμε ξαφνικά¨ άρχισε και η αντίστροφή μέτρηση για την περιοχή ανατολικά του Ευφράτη. Η επιχείρηση θα αρχίσει από την περιοχή της Ασπίδας Ευφράτη. Οι στρατιώτες θα μπούνε από τις περιοχές Σατζού Τσαγί και Σούριγιε Εσμεσί και θα σκουπίσουν τους τρομοκράτες. Ο πρώτος στόχος είναι το κέντρο του Μένμπιτς και η απελευθέρωση της περιοχής ανάμεσα στο Σατζού Τσαγί και τον Ευφράτη. Αργότερα θα χαραχθεί η στρατηγική για τα ανατολικά του Ευφράτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες στις οποίες έφτασε η Γενί Σαφάκ, η επιχείρηση θα αρχίσει από την περιοχή της Ασπίδας Ευφράτη και θα είναι μια επιχείρηση διεύρυνσης.

Μετά από τις επιχειρήσεις Ασπίδα Ευφράτη και Κλάδος Ελαίας, οι ΤΕΔ ολοκλήρωσαν τις ετοιμασίες για μια δυνητική επιχείρηση ανατολικά του Ευφράτη και  θα αρχίσουν μια επιχείρηση εκκαθάρισης του Μένμπιτς από τρομοκράτες και διεύρυνσης της περιοχής όπου επιχειρούμε.  Η Τουρκία μαζί με την Αμερική που ξεπέρασε την περίοδο των 90 ημερών, θα προχωρήσει στα πλαίσια του οδικού χάρτη για το Μένμπιτς. Σε πρώτο στάδιο αφού με περιπολίες βεβαιωθεί η εκκένωση της περιοχής, θα γίνει εκεί μεταφορά στρατιωτών.

…………………..

H διεύρυνση προς το Μένμπιτς και η επιχείρηση εκκαθάρισης, θα γίνει στα πλαίσια συμφωνίας με τις ΗΠΑ ως συνέχεια των περιπολιών.

…………………

 https://www.yenisafak.com/dunya/bir-geceansizin-3401984

14/10/2018

Μοιραστείτε
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email