ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΑΓΚΥΡΑΣ-ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΩΝ

Οι δάσκαλοι στην Βόρεια Κύπρο ετοιμάζονται για προειδοποιητική απεργία

Το Συνδικάτο Τουρκοκύπριων Δασκάλων ανακοινώνει πως σε σχολεία υπάρχει έλλειψη δασκάλων και βιβλίων και αναφέρει πως υπεύθυνη για αυτό είναι η Τουρκία.

Το συνδικάτο κάνει έκκληση για κάλυψη αυτών των αναγκών και αναφέρει πως  ¨ Σε περίπτωση που αυτές οι ανάγκες δεν καλυφθούνε μέχρι την λήξη του ωραρίου στις 15 Οκτωβρίου ημέρα Δευτέρα, θα κάνουμε προειδοποιητική απεργία στις 16 Οκτωβρίου…………..¨

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:  ¨Παρά το ότι πέρασε σχεδόν ένας μήνας από το άνοιγμα των σχολείων, δεν έχουν καλυφθεί οι ελλείψεις σε βιβλία στα σχολεία μας, ενώ πολλά σχολεία μας ακόμη και την περασμένη εβδομάδα υποχρεώθηκαν να παραμείνουν χωρίς δάσκαλους και χωρίς βιβλία.

Το συνδικάτο μας σε κάθε εταιρία επαναλαμβάνει πως στην παιδεία και στην υγεία δεν μπορεί να γίνεται λιτότητα.

Η λιτότητα αυτή είναι αποτέλεσμα του εκπαιδευτικού εμπάργκο που εφαρμόζει η Τουρκία στην χώρα μας και του περιορισμού στην απασχόληση που έχει το χαρακτήρα κύρωσης. Αυτή η κατάσταση που αποτελεί παραβίαση των δικαιωμάτων των παιδιών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

………………..  ¨

http://haber.sol.org.tr/turkiye/kibrista-ogretmenler-greve-hazirlaniyor-nedeni-turkiye-249025

12/10/2018

Σχ: Ενδεχομένως αυτά τα ¨καψώνια¨  οφείλονται σε δύο λόγους. Πρώτον στην οικονομική δυσχέρεια της Τουρκίας και δεύτερον  στην  μικρή παρεξήγηση που υπάρχει μεταξύ Άγκυρας και κατεχομένων, επειδή φαίνεται πως ο Ακιντζή δεν εκπληρώνει κατά 100% τα θελήματα αλλά κατά 95%  και αυτό δεν αρέσει στον Ταγιπ…

Μοιραστείτε
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email