ΚΙΝΑ: ¨ΑΝ Ο ΤΡΑΜΠ ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΑΙ ΤΑ IPHONE ΑΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ HUAWEI¨ !

Η Κίνα κάνει πλάκα στον Τραμπ : Αν δεν εμπιστεύεται το iPhone ας χρησιμοποιήσει το Huawei. Απάντηση από την Κίνα στον ισχυισμό του Αμρικανού προέδρου Τραμπ που είπε πως η Κίνα ακούει τις συνομιλίες που κάνει με το iPhone.  To υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας δήλωσε ¨ Αν δεν εμπιστεύεστε το iPhone, χρησιμοποιήστε το Huawei¨.

Η Χούα Τσουνγίνγκ-εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ , απάντησε στον ισχυρισμό Τραμπ που είπε πως υποκλέπτονται οι προσωπικές του τηλεφωνικ΄ς συνομιλίες.

Στην είδηση από τους NYT, αναφερόταν πως τα τρία προσωπικά κινητά τηλέφωνα iPhone του Τραμπ, υποκλέπτονται από Ρωσία και Κίνα.

Σύμφωνα με την είδηση από το SCMP η Κινέζα εκπρόσωπος Χούα Τσουνγίνγκ στην τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, αναφε΄ρομενη στν Τραμπ είπε πως ¨Αν αισθάνεται ανησυχίες για την ασφάλεια του iPhone, ας χρησιμοποιήσει το Huawei¨.

Η Χούα Τσουνγίνγκ χαρακτήρισε ως ¨ψεύτικες ειδήσεις¨ τον ισχυρισμό πως υποκλέπτουν τις συνομιλίες του Αμερικανού προέδρου και π΄ροσθεσε πως ¨Παρατηρώντας αυτή την είδηση, πιστεύω πως κάποιοι στις ΗΠΑ, εργάζονται για να πάρουν το Όσκαρ σεναρίου¨.

Η εκπρόσωπος της Κίνας αναφερόμενη στα ¨Huawei¨ είχε στόχο την σχετική απαγόρευση της αμερικανικής κυβέρνησης. Οι κυβερνήσεις της Αυστραλίας και των ΗΠΑ, δεν επιτρέπουν την χρήση των Huawei υποστηρίζοντας πως υπάρχουν κίνδυνοι ασφαλείας.

Η εταιρία Huawei απορρίπτει τους ισχυρισμούς πως συνδέεται με την κινεζική κυβέρνηση.

Στο δεύτερο τρίμηνο του έτους η Huawei πούλησε περίπου 200 εκ. τηλέφωνα, ξεπερνώντας στην παγκόσμια αγορά έξυπνων τηλεφώνων την Apple. Την πρωτιά όμως την έχει ακόμη η Samsung.

ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ

O Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλτ Τραμπ σε σχετική ανακοίνωση, διέψευσε την είδηση πως υποκλέπτονται τα κινητά του τηλέφωνα.  Ο Τραμπ είπε πως η είδηση δεν είναι αληθής και ότι τις τηλεφωνικές του συνομιλίες τις κάνει από  εγκεκριμένες και ασφαλείς γραμμές.

http://haber.sol.org.tr/dunya/cin-trumpla-kafa-buluyor-iphonea-guvenmiyorsa-huawei-kullansin-249662

25/10/2018

Μοιραστείτε
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email