ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΝΤΑΛΜΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ΕΚΔΟΤΗ

 

Επτά χρόνια αργότερα ερυθρό δελτίο αναζήτησης για τον εκδότη Ζαράκολου

Στα πλαίσια εκδίκασης της υπόθεσης, εκδόθηκε ερυθρό δελτίο αναζήτησης για τον εκδότη Ραγκίπ Ζαράκολου με κατηγορία την ¨συνέργεια σε τρομοκρατική οργάνωση¨  για μια ομιλία που έκανε πριν από επτά έτη.

Την ομιλία για την οποία δικάζεται ο Ζαράκολου, την είχε κάνει στην Πολιτική Ακαδημία του κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας.

Ο Ζαράκολου είχε προφυλακιστεί τον Οκτώβριο του 2011 και είχε αποφυλακιστεί τον Απρίλιο του 2012. Από το 2013 ζει στην Σουηδία.

Ο Ζαράκολου σε επιστολή που έστειλε στην εφημερίδα Εβρενσέλ χαρακτηρίζει το αίτημα έκδοσης του ως ¨παρενόχληση¨ και αναφέρει :  Γίνεται αντιληπτό πως το ότι συνεχίζω να στηρίζω τα ανθρώπινα και μειονοτικά δικαιώματα και την ελευθερία έκφρασης και να υπερασπίζομαι την ειρήνη και να ανακοινώνω τις σκέψεις μου και τα γραπτά μου, ενόχλησε κάποιους. Ας ενοχλήθηκαν. Ο δρόμος συνεχίζεται! ¨

Ο Ζαράκολου έκανε επίσης έκκληση στην κοινή γνώμη σχετικά με την εκδίκαση που θα γίνει στις 28 Σεπτεμβρίου, λέγοντας πως ¨Είναι σημαντικό να γίνε καμπάνια για την άρση αυτή της απόφασης¨.

Yayıncı Zarakolu’na altı yıl sonra kırmızı bülten

5/9/2018

Μοιραστείτε
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email