ΡΩΣΙΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ EΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΝΤΛΙΜΠ…

Σημαντική ανακοίνωση από την Ρωσία σχετικά με την Τουρκία

Την ώρα που η ασάφεια στην Ιντλίμπ συνεχίζεται, ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ, έκανε μια δήλωση. Ο Λαβρόφ δήλωσε πως εργάζονται έντονα με την Τουρκία, για να λυθεί η κατάσταση, σύμφωνα με τις συμφωνίες που έχουν επιτευχθεί.

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ, μετά από συνάντηση που είχε στο Βερολίνο με τον ομόλογο του Χάικο Μάας, μετείχε σε κοινή συνέντευξη τύπου. Ο Λαβρόφ μιλώντας σχετικά με τις εξελίξεις στην Ιντλίμπ, είπε πως ¨Εργαζόμαστε έντονα με τους Τούρκους εταίρους μας, ώστε αυτή η κατάσταση στην Ιντλίμπ, να λυθεί σύμφωνα με τις επιτευχθείσες  συμφωνίες¨.

Ο Λαβρόφ αναφέρθηκε στην συμφωνία για τον σχηματισμό ζωνών εκεχειρίας, είπε πως είναι ανάγκη αυτή να πραγματοποιηθεί και πρόσθεσε πως έχουν στενή συνεργασία με την Τουρκία για αυτό.

Ο Λαβρόφ είπε πως έχουν συμβάλει στην δημιουργία ανθρωπιστικού διαδρόμου για τους πολίτες της Ιντλίμπ.

Ο Λαβρόφ θύμισε πως στο παρελθόν κατά τις στρατιωτικές επιχειρήσεις που οργάνωσε η διεθνής συμμαχία που ηγούνται οι ΗΠΑ σε Μοσούλη και Ράκκα, δεν έγιναν κινήσεις ούτε για προσέγγιση ούτε για την δημιουργία διαδρόμου για ανθρωπιστική  βοήθεια, είπε επίσης πως αυτά που συνέβησαν στην Ράκκα ήταν μια ανθρωπιστική καταστροφή για την οποία δεν μίλησε κανείς

Ο Λαβρόφ είπε πως τέτοια μέτρα έχουν ήδη ληφθεί για την Ιντλίμπ και πρόσθεσε πως στις αρχές της  επομένης  εβδομάδας Πούτιν και Ερντογάν, θα συναντηθούν και θα συζητήσουν για την κατάσταση εκεί.

…………..

https://www.yeniakit.com.tr/haber/rusyadan-turkiye-ile-ilgili-onemli-aciklama-517067.html

15/9/2018

Σχ: Αναρωτιόμαστε για την σκοπιμότητα της συνάντησης Πούτιν-Ερντογάν. Η μεν Ρωσία υποστηρίζει την νόμιμη κυβέρνηση της Συρίας να απελευθερώσει όλο το έδαφος που της ανήκει, ενώ η Τουρκία και στο παρελθόν αλλά και τώρα δημιούργησε, εκπαίδευσε, εξόπλισε και χρηματοδότησε (όχι βέβαια μόνη της..) τους κατσαπλιάδες ισλαμιστές. Ενώ παράλληλα ο Μπεράτ Αλμπαϊράκ-γαμπρός του Ερντογάν ήταν αυτός που μέσω της εταιρίας Powertrans μετέφερε και εμπορευόταν το πετρέλαιο που έβγαζαν οι ισλαμιστές από τις περιοχές που είχαν καταλάβει…

Τώρα αν η αντιπαλότητα προς τις ΗΠΑ, μπορεί να λειτουργήσει σαν παράγων σύμπνοιας ανάμεσα σε Τουρκία και Ρωσία, είναι κάτι που μέλει να δούμε.  

Μοιραστείτε
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email