Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΝΤΛΙΜΠ

Ισχυρισμός για κονβόι 300 οχημάτων των Τ.Ε.Δ. που εισήλθαν στην Ιντλίμπ

Σύριοι της ¨αντιπολίτευσης¨ ισχυρίζονται πως ένα κονβόι 300 οχημάτων των Τ.Ε.Δ. μεταξύ τω οποίων και άρματα μάχης, μετέβη στην περιοχή Ιντλίμπ της Συρίας.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Al Masdar , το κονβόι περιλαμβάνει άρματα μάχης , θωρακισμένα οχήματα και πολλαπλούς εκτοξευτήρες ρουκετών.

Αναφέρεται πως το κονβόι μετέβη σε περιοχές όπου μπορεί να συμβούνε συγκρούσεις, ενώ σε αυτό περιλαμβάνονται και αντιαεροπορικά συστήματα μάχης κατά των συριακών αεροσκαφών.

Ο ΚΑΛΙΝ ΕΙΧΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ

Ο εκπρόσωπος της προεδρίας της Δημοκρατίας Ιμπραήμ Καλίν είχε κάνει σχετική δήλωση σχετικά με την παρουσία των ΤΕΔ στην Ιντλίμπ.

Ο Καλίν δήλωσε: ¨Η Τουρκία έχει 12 σημεία παρατήρησης στην Ιντλίμπ. Η παρουσία Τούρκων στρατιωτών είναι η μόνη εγγύηση για την αποτροπή μιας πιθανής επίθεσης.  Διότι τα αεροσκάφη της Συρίας και οι δυνάμεις ξηράς του συριακού καθεστώτος, για όσο είναι εκεί οι Τούρκοι στρατιώτες δεν ρισκάρουν να πραγματοποιήσουν μια επίθεση.¨

http://haber.sol.org.tr/dunya/300-araclik-tsk-konvoyu-idlibe-gitti-iddiasi-247164

9/9/2018

Σχ: Έτσι μόνο εξηγείται η μετακίνηση τουρκικών στρατευμάτων στα σύνορα με την Συρία, την οποία κάποιοι λανθασμένα ερμήνευσαν ως οιωνό μιας νέας επιχείρησης κατά των Κούρδων.

Ο αριθμός 300 είναι απίθανος και σίγουρα οι αντάρτες-κατσαπλιάδς ¨παραφουσκώνουν¨ τα νούμερα για λόγους ηθικού εν όψει της μάχης.

Πρόκειται πάντως μια μια εμφανώς παρανοϊκή κατάσταση. Πριν δύο μέρες Ερντογάν και Πούτιν συνομίλησαν, ενώ την επομένη ο μεν Ερντογάν έστειλε δυνάμεις στη Ιντλίμπ, ο δε Πούτιν βομβάρδισε (και καλά έκανε) στόχους των Φραγκοστήρικτων κατσαπλιάδων στην Ιντλίμπ…  

Μοιραστείτε
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email