ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΟΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ANAKOΙΝΩΣΗ

Κατά την συνεδρίαση της Συμβουλευτικής Επιτροπής που έγινε στις 2/9/2018 με  την συμμετοχή των βουλευτών μας, εξετάσθηκαν όλες οι πλευρές του προεδρικού διατάγματος  σχετικά με τις μουφτείες, ένα θέμα που αφορά ιδιαίτερα την μειονότητα μας.

Το εν λόγω διάταγμα που καθορίζει από την αρχή τις δικαστικές αρμοδιότητες των μουφτήδων, το οργανόγραμμα και το προσωπικό τους, χαρακτηρίσθηκε από τον φορέα μας ως απογοήτευση

Το κείμενο αυτό που είναι μακριά από το να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και τα αιτήματα της μειονότητας, διακρίνεται πως ετοιμάστηκε με σκοπό την δημιουργία μουφτειών κενών περιεχομένου που θα υπάγονται στον απόλυτο έλεγχο του υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. Όλοι οι εκπρόσωποι των φορέων και οργανώσεων που μετείχαν στην συνεδρίαση και οι βουλευτές μας, τόνισαν πως το εν λόγω διάταγμα είναι απαράδεκτο.

Η επιτροπή μας πιστεύει πως πρέπει να γίνουν όλες οι κινήσεις για την προστασία των κεκτημένων και εγγυημένων από διεθνή έγγραφα δικαιωμάτων της μειονότητας μας.  Πιστεύουμε πως απέναντι σε αυτή την προσπάθεια που αφαιρεί εξ ολοκλήρου τις μουφτείες από την μειονότητα μας και τις καθιστά μια συνηθισμένη κρατική υπηρεσία, πρέπει να κινηθούμε με ενότητα σαν μια φωνή και μια γροθιά. Στο πλαίσιο αυτό ομόφωνα αποφασίστηκαν στην συνεδρίαση μας τα εξής:

1)    Οι επίσημοι φορείς και οργανώσεις μας μαζί με τους βουλευτές μας να επισκεφτούν τον υπουργό Εθνικής Παιδείας Γαβρόγλου και να του μεταφέρουν τις προτάσεις  μας.

2)    Όλοι οι μειονοτικοί φορείς και οργανώσεις να κοινοποιήσουν στην κοινή γνώμη τις ενάντιες σε αυτό το κείμενο απόψεις τους.

3)    Όλοι οι ομογενείς μας διαμέσου της αρμόδιας ιστοσελίδας να μεταφέρουν τα αιτήματα και τις προσδοκίες τους.

Ανακοινώνεται στην κοινή γνώμη

Με σεβασμό

BTTADK

http://milletgazetesi.gr/view.php?id=10909

3/9/2018

Σχ: Καταρχήν γιατί δεν δημοσιεύεται καμιά φωτογραφία από αυτή την συνεδρίαση;  Για να δούμε αν όντως υπήρξε κάποια συνεδρίαση, ή απλά κάποιοι συναίνεσαν στην δημοσίευση κάποιου κειμένου; Το γεγονός επίσης πως ένα μόρφωμα σαν την τουρκοσυμβουλευτική επιτροπή (που πάντα είναι στην γραμμή του τουρκικού ΥΠΕΞ) βγάζει μια τέτοια ανακοίνωση, δείχνει με αντιδιαστολή πως το προεδρικό διάταγμα έχει πολλά θετικά στοιχεία! 

Μοιραστείτε
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email