ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥΡΚΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ

 

 

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν πως έθεσαν στην λίστα των κυρώσεων τον υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού και τον υπουργό Δικαιοσύνης Αμπνουλχαμίτ Γκιούλ, λόγω του ρόλου που έπαιξαν στην  προφυλάκιση του πάστορα Μπράνσον.

……………….

Την σχετική με το θέμα ανακοίνωση έκανε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς. Με βάση τις κυρώσεις αυτές θα απαγορευτεί η είσοδος και έξοδος των δύο υπουργών σε κάποιες χώρες. Θα μπορεί να γίνει κατάσχεση των περιουσιακών τους στοιχείων στις ΗΠΑ. Ενώ τίθεται πλέον εμπόδιο στην οποιαδήποτε επιχειρηματική συνεργασία Αμερικανών πολιτών και οργανώσεων με τους δύο αυτούς υπουργούς.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου οικονομικών των ΗΠΑ για το θέμα, αναφέρεται πως οι δύο υπουργοί είναι υπεύθυνοι για σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία : ¨Ο επικεφαλής του υπουργείου Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού και ο επικεφαλής του υπουργείου Δικαιοσύνης Αμπντουλχαμίτ Γκιούλ εισήχθησαν στην λίστα των κυρώσεων , ως ηγέτες ατόμων ή υπηρεσιών που  ενεπλάκησαν σε σοβαρές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

………………..

Diken 1/8/2018

Μοιραστείτε
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email