195 ΝΕΚΡΟΙ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ !

 

 

Τον Ιούλιο σκοτώθηκαν τουλάχιστον  195 εργάτες

Σύμφωνα με την αναφορά του Συμβουλίου Ασφάλειας και Υγείας Εργαζομένων (İSİG), τον Ιούλιο σκοτώθηκαν σε εργατικές δολοφονίες τουλάχιστον 195 εργάτες.

……………

Στην αναφορά του İSİG αναφέρονται τα εξής στοιχεία :

¨Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτουμε στους πρώτους 7 μήνες του 2018 στην Τουρκία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 1103 εργάτες, τουλάχιστον 144 τον Ιανουάριο, τουλάχιστον 128 τον Φεβρουάριο, 128 τον Μάρτιο, 188 τον Απρίλιο, 169 τον Μάιο, 150 τον Ιούνιο και τουλάχιστον 195 τον Ιούλιο. …

Από τους 195 εργαζόμενους οι 156 ήταν μισθωτοί (εργάτες και υπάλληλοι) και οι 39 αυτοαπασχολούμενοι (επαγγελματίες και αγρότες)….

Από τους θανόντες οι 8 ήταν γυναίκες και οι 187 άντρες…… Εξ αυτών οι 7 ήταν θάνατοι παιδιών μικρότερων των 14 ετών Οι θάνατοι των παιδιών αυτών συνέβησαν στους τομείς της γεωργίας, τροφίμων και κατασκευών.  16 από τους νεκρούς του Ιουλίου ήταν πρόσφυγες/μετανάστες. Εξ  αυτών οι 11 ήταν Σύριοι, οι 3 Αφγανοί, ένας από ο Ιράκ και ένας από το Πακιστάν.

ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

Οι περισσότεροι θάνατοι συνέβησαν σε τομείς όπως κατασκευές, γεωργία, μεταλλουργία, ενέργεια και τρόφιμα. Από τις εργατικές δολοφονίες το 29% συνέβη στις κατασκευές, αλλά αν το δούμε από την σκοπιά των μισθωτών (χωρίς αγρότες και επαγγελματίες) το ποσοστό αυτό φτάνει στο 38%. Από τους θανάτους που συνέβησαν στην γεωργία τουλάχιστον το 40%   ήταν μισθωτοί.

……………….

Τα πρώτα αίτια για τους περισσότερους θανάτους ήταν οι πτώσεις από ψηλά, τα τροχαία ενώ πήγαιναν στην δουλειά και η καταπλάκωση. Κάθε μήνα αυτά τα τρία αίτια αλλάζουν θέση πάντα στις τρεις πρώτες θέσεις….. Οι περισσότερες εργατικές δολοφονίες συνέβησαν σε Κωνσταντινούπολη, Αττάλεια, Κοτζάελι, Άδανα, Άγκυρα, Ντένιζλι, Αϊδίνιο, Ντούτζτε, Μερσίνα, Σαμψούντα, Σανλιούρφα και Τεκίρνταγ.

………………..
http://haber.sol.org.tr/emek-sermaye/temmuz-ayinda-en-az-195-isci-yasamini-yitirdi-244612
5/8/2018

Μοιραστείτε
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email