ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΑΛΕΒΙΤΙΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΟΥ ΧΙΛΙΑ !

 

Ολοκληρώθηκε το πανηγύρι του Χίλια και οι Παλαιστικοί Αγώνες

Ολοκληρώθηκε το ιστορικό πανηγύρι του Χίλια και οι Αγώνες Πάλης με Λάδι που οργανώνονται ετησίως.

Ο Τεκκές του Σαγίντ Αλή Σουλτάν που ένας από τους πιο παλιούς και ριζωμένους φορείς της Δυτικής Θράκης, οργάνωσε στις 3,4 και 5 Αυγούστου στο οροπέδιο του Χίλια, τους Αγώνες Πάλης με Λάδι του Χίλια.

Αγάς στους φετινούς αγώνες πάλης με λάδι του Χίλια ήταν ο Χουσείν Μπακάλ από το χωριό Ρούσα. Σους αγώνες πάλης με λάδι υπήρξε πυκνή συμμετοχή , ενώ παρόντες ήταν και μουσαφίρηδες από το εξωτερικό.

Στις Εκδηλώσεις Τιμής του Σαγίντ Αλή Σουλτάν  και Αγώνες Πάλης με Λάδι, αρχιπαλαιστής αναδείχθηκε ο Νιγιαζί Ιμπίς από την Κομοτηνή. 2ος βγήκε ο Μουχάμεντ Βεϊσελί και 3ος ο Ισμετ Καραμπουλούτ από την Κωνσταντινούπολη

 

http://www.azinlikca.net/yunanistan-bati-trakya-haber/item/15191-2018-secek-yaylasi-ve-guresleri-tamamlandi.html

6/8/2018

Σχ: Να σημειώσουμε εδώ πως αξίζει ένα μπράβο στους Αλεβίτες-Μπεκτασήδες αλλά και Σουνίτες της περιοχής εκεί που δεν ανέχθηκαν το ¨καπέλωμα¨ από το τουρκικό προξενείο που απαιτούσε την υποταγή και την αφομοίωση τους. Αυτό που δεν καταλαβαίνουν οι φασίστες της Τουρκίας είναι ότι μπορεί κάποιος να είναι μουσουλμάνος ή ακόμη και Τούρκος μουσουλμάνος, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα είναι και τζουτζές της Άγκυρας. Εδώ λοιπόν οι μουσουλμάνοι Έλληνες πολίτες    αντιστάθηκαν και πέτυχαν !  Εύγε !

Να συγχαρούμε επίσης τους βουλευτές που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση και τίμησαν τους ανθρώπους και την παράδοση που διατηρούνε.

Να σημειώσουμε πως ως τώρα στις 12:00, από τις τουρκόφωνες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες της Θράκης,  μόνο η ιστοσελίδα του Αζινλίκτσα έχει γράψει για το γεγονός αυτό. Οι άλλες ιστοσελίδες προφανώς δεν θέλουν να δυσαρεστήσουν το  τουρικό προξενείο…

Μοιραστείτε
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email