ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

 

 

Αντίποινα από την Τουρκία προς τις ΗΠΑ: Θα παγώσουν τα περιουσιακά στοιχεία των  υπουργών

Ο ΠτΔ Ερντογάν δήλωσε πως ¨θα παγώσουμε τα περιουσιακά στοιχεία των Αμερικανών υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών στην Τουρκία¨.

Ο Ερντογαν σε δήλωση του μιλώντας για την κρίση Άντριου Μπράνσον με τις ΗΠΑ, είπε πως ¨Το τελευταίο βήμα που έκαναν οι ΗΠΑ στο περιστατικό σχετικά με τον παπά Μπράνσον στην Σμύρνη, είναι κάτι που δεν ταιριάζει σε έναν στρατηγικό εταίρο. Οι ΗΠΑ με αυτό το βήμα ταυτόχρονα επέδειξαν και μια σοβαρή ασέβεια έναντι της Τουρκίας¨.

Ο Ερντογάν συνέχισε λέγοντας: ¨Πράξαμε τα δέοντα ως κράτος δικαίου. Κανείς δεν είναι σε θέση να βάζει την Halkbank να πληρώνει τίμημα. Με την διαδικασία προφυλάκισης του υποδιευθυντή της Halkbank  ο οποίος είχε μπει και βγει έξι φορές στην Αμερική, είναι μια κίνηση για ανταλλαγή μαζί μας. Η λογική του  να λένε για τον υπουργό Εσωτερικών μου και τον υπουργό Δικαιοσύνης μου, πως ¨παρακολούθησε στενά εκείνο, έτσι έπραξαν σε εκείνον, έτσι έκαναν¨ και αν παγώνουν τα περιουσιακά τους στοιχεία στις ΗΠΑ, δεν είναι ένα λογικό. Εγώ λοιπόν σήμερα δίνω εντολή. Εάν υπάρχουν στην Τουρκία περιουσιακά στοιχεία των Αμερικανών υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών, θα τα παγώσουμε. H Τουρκία δεν εκπαιδεύεται με τέτοιου είδους προσεγγίσεις. Είναι μια έκφραση μιας ευαγγελικής και σιωνιστικής προσέγγισης. Εν προκειμένω ο Τραμπ μπαίνει σε ένα μεγάλο παιχνίδι¨.

…………………

Türkiye’den ABD’ye misilleme: Bakanların mal varlıkları dondurulacak

4/8/2018

Μοιραστείτε
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email