ΤΕΛΕΤΕΣ ΣΕ ΤΖΑΜΙΑ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ

 

Σε όλα τα τζαμιά της Δυτικής Θράκης έγιναν προσευχές για τους μάρτυρες

…………………

Το πρόγραμμα τιμής για τον Θρύλο της 15ης Ιουλίου συνεχίστηκε με μεβλίτ που οργανώθηκαν από τις μουφτείες Ξάνθης και Κομοτηνής. Σε όλα τα τζαμιά της Δυτικής Θράκης αναγνώσθηκαν επιμνημόσυνες προσευχές. Μετά από την ανάγνωση των χάτιμ, έγιναν προσευχές και αναγνώσθηκαν μεβλίτ.

Στο πρόγραμμα μεβλίτ που έγινε στο τζαμί Τσινάρ, την προσευχή την έκανε ο μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε.

Για τον Δυτικοθρακιώτη δημοσιογράφο Μουσταφά Τζαμπάζ  όπως και για όλους τους μάρτυρες της 15/7 πραγματοποιήθηκε στο χωριό Σκάλωμα (χωριό από όπου καταγόταν ο Τζαμπάζ) πρόγραμμα μεβλίτ που έγινε μετά από το βραδινό ναμάζι.

Στο μεβλίτ που πραγματοποιήθηκε στις 15/7/2018 μετείχαν ο πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή Μουράτ Ομέρογλου, ο εκλεγμένος μουφτής Ιμπραήμ Σεριφ, η οικογένεια Τζαμπάζ, ο δήμαρχος Ριντβάν Αχμέτ, ο περιφερειακός σύμβουλος Ισμαήλ Χουσέ Μουσταφά, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης δήμου Αρριανών-Κοινωνικό Κίνημα Σααντετίν Σακίρ Χουσεΐν και εκατοντάδες ομογενείς.

………………

Επίσης στον Εχίνο του Ν. Ξάνθης ο τομέας Νεολαία του νεοσύστατου Μορφωτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Εχίνου, για να τιμήσει τους μάρτυρες της 15/7, οργάνωσε στις 14/7 πρόγραμμα μεβλίτ στ τζαμί Καρατζά Αχμέτ του Εχίνου. Η πράξη αυτή των νέων κέρδισε τον θαυμασμό των χωρικών.

http://milletgazetesi.gr/view.php?id=10558

15/7/2018

Σχ: Αυτό που λέει πως έγινε σε όλα τα τζαμιά της Θράκης είναι ψέμα. Εμείς μάθαμε πως τουλάχιστον σε τζαμιά του νομού Ροδόπης δεν έγινε επιμνημόσυνη δέηση. Και φυσικά σίγουρα δεν έγινε στα ελεγχόμενα από τον νόμιμο μουφτή τζαμιά.

Αλήθεια όλοι αυτοί ¨ψευδομουφτήδες , βουλευτές, δημοσιογράφοι κ.α. που ήταν την νύχτα της 15/7/2016 ; Γιατί ΚΑΝΕΙΣ από αυτούς δεν είχε βγάλει κιχ όλη την νύχτα ; Δήθεν αγαπάνε την Τουρκία…

Όταν σε μια εφημερίδα σαν την Μιλλέτ βλέπουμε φράση ¨ Η πράξη αυτή των νέων κέρδισε τον θαυμασμό των χωρικών¨, αντιλαμβανόμαστε πως ουσιαστικά σημαίνει πως  η πράξη αυτή ήταν αρεστή στον πρόξενο…

Μοιραστείτε
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email