ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΦΗΣΑΝ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ…

 

 

Επίθεση στον Σικ στο βήμα της βουλής: Να το πλήρες κείμενο της ομιλίας που θέλησε να εμποδίσει το ΑΚΡ

Ο Αχμέτ Σικ που όταν δικαζόταν στην υπόθεση της εφημερίδας Τζουμχουριέτ, ο δικαστής την ώρα που μιλούσε τον είχε διακόψει λέγοντας του ¨Κάνετε πολιτική, να πας στην βουλή να μιλήσεις¨, την ίδια αντιμετώπιση είχε και κατά την πρώτη του ομιλία που έκανε ως βουλευτής στην βουλή. Ο Σικ δέχθηκε επίθεση από μια ομάδα βουλευτών μεταξύ των οποίων και ο παλιός ποδοσφαιριστής Αλπάι Οζαλάν. Ο αντιπρόεδρος της βουλής Μουσταφά Σεντόπ  δήλωσε πως ¨Τα λόγια που εξέφρασε ο Σικ, επιβάλλουν την προσωρινή απομάκρυνση του από την βουλή¨.

Βουλευτές του ΑΚΡ βάδισαν ενάντια στον βουλευτή του HDP Αχμέτ Σικ που εκείνη την ώρα μιλούσε στο βήμα. Όταν μετά από ψηφοφορία επιβλήθηκε στον Σικ ποινή αποχής από δύο συνεδριάσεις της βουλής, το HDP εγκατέλειψε την αίθουσα της βουλής.

Ο βουλευτής Κωνσταντινούπολης του HDP Αχμέτ Σικ στην πρώτη του ομιλία που έκανε στην βουλή δέχτηκε επίθεση. Όταν ο Σικ είπε την φράση ¨Για μια ακόμη φορά πρέπει να σας πούνε κατά πρόσωπο το τι είστε. Το ότι γίνατε εξουσία δημιούργησε την ματαιοδοξία σας που την ζυμώνετε με ψέματα και αμάθεια. Ενώ η ανικανότητα σας θρέφει την επιθετικότητα σας κατά αυτών που λένε την αλήθεια¨, βουλευτές του ΑΚΡ βάδισαν προς το βήμα και υπήρξε μια σύντομη ταραχή. Μετά από την διακοπή της συνεδρίασης, ο Σικ τιμωρήθηκε με ποινή υποχρεωτικής αποχής δύο συνεδριάσεων  .

…………………

Ο Σικ στην ομιλία του ανέφερε πως γίνεται προσπάθεια να κρατηθούν στις φυλακές οι Φιγκέν Γιουξεκντάγ, Σελαχαττίν Ντεμιρτάς, Ενίς Μπερμπέρογλου και Λεϊλά Γκιουβέν και είπε : ¨Η Τουρκία είναι πια μια δημοκρατία στα χαρτιά.

……………………

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/1035246/Alpay_Ozalan_dan_Ahmet_Sik_a_tehdit__Gozum_ustunde.html

23/7/2018

Σχ : Ο Σικ είναι γνωστός δημοσιογράφος στην Τουρκία και συγγραφέας του βιβλίου ¨Ο στρατός του ιμάμη¨ που βγήκε το 2011 και περιέγραφε την διείσδυση των γκιουλενιστών στην τουρκική γραφειοκρατία και την τότε συνεργασία τους με την κυβέρνηση του ΑΚΡ.

Μοιραστείτε
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email