ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΕΛΛΗΝΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 

Ο τουριστικός πράκτορας και αντιπρόεδρος του Εμπορικού Ελληνοτουρκικού Επιμελητηρίου Στέφανος Χατζηεμμανουήλ δηλώνει πως σημαντικός παράγοντας στον ερχομό των Τούρκων στη Θεσσαλονίκη ήταν η επισκευή από το υπουργείο Τουρισμού και Πολιτισμού, του σπιτιού όπου γεννήθηκε ο Ατατούρκ. Ο Χατζημανουήλ δηλώνει: Καθημερινά αυξάνει ο αριθμός των επισκεπτών. Και θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο, όχι μόνο το σπίτι του Ατατούρκ μας, αλλά και για την συνοικία στην οποία ζούσε, για τα παλιά οθωμανικά σπίτια ακόμα περισσότεροι επισκέπτες θα έρθουν”.

Ο Στέφανος Χατζηεμμανουήλ που επί πολλά χρόνια ασχολείται στη Θεσσαλονίκη με τον τουρισμό, αναφέρει πως ο ίδιος είναι τουρκικής και ελληνικής καταγωγής, και δηλώνει:Ζω στη Θεσσαλονίκη από το 1974. Τα τελευταία 78 χρόνια υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από την Τουρκία για την Ελλάδα. Το έτος 2000 στη Θεσσαλονίκη είχαμε μόνο 7000 διανυκτερεύσεις ενώ αυτή τη στιγμή έχουμε σχεδόν 100.000 διανυκτερεύσεις.Η Τουρκία είναι η δεύτερη σε αριθμό τουριστών χώρα για τη Θεσσαλονίκη. Παρά την ύπαρξη της βίζας αυτό το νούμερο είναι πολύ υψηλό,  μάλιστα αν δεν υπήρχε η βίζα θα ήταν ακόμα περισσότεροι.

Ο Χατζημανουήλ λέει πως για να έρθουν ακόμα περισσότεροι τουρίστες από την Τουρκία είναι ανάγκη να διαφυλαχθεί η οθωμανική κληρονομιά :  Αυτή τη στιγμή και στη Θεσσαλονίκη και στη βόρεια Ελλάδα η οθωμανική κληρονομιά είναι πολύ σημαντική, τα τζάμια μας, οι κρινες μας και τα κτίρια.Το συντομότερο δυνατό πρέπει να προστατευθούν και να ανακαινιστούν.Εάν γίνει αυτό η Θεσσαλονίκη θα ελκύσει ακόμα περισσότερους τουρίστες από την Τουρκία.Η Θεσσαλονίκη είναι πολύ κοντά στην Τουρκία. Ο βασικότερος λόγος για τον   οποιον οι Τούρκοι προτιμάν να έρθουν εδώ, είναι ότι είναι ο χώρος όπου γεννήθηκε ο Τρανός Ηγέτης Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ.Η Θεσσαλονίκη μοιάζει πολύ με την Σμύρνη. Η Θεσσαλονίκη είναι μία πολύ δροσερή περιοχή και σε κάθε της περιοχή μπορείς να πας περπατωντας.

…………….

Εδώ εκτός από το σπίτι που γεννήθηκε ο Ατατούρκ μπορούν να γίνουν επισκέψεις στα προερχομενα από τους Οθωμανούς τζαμια και κρήνες και τον Λευκό Πύργο που κατασκεύασε ο Μιμάρ Σινάν¨

https://www.sondakika.com/haber/haber-turklerin-yunanistan-da-adalardan-sonraki-tercihi-10908469/

2/6/2018

Σχ: Καλά τα λέει  ο άνθρωπος !

Να προσθέσουμε πως οι τουρίστες θα  αυξηθούν ακόμη περισσότερο αν ενταχθεί και η Θεσσαλονίκη στην Τουρκία !!

Ακούς εκεί ¨Τρανός Ηγέτης¨, ο γενοκτόνος του Ποντιακού ελληνισμού !

Αντί να γκρεμίσουμε όλα τα κατάλοιπα των κατακτητών, αυτός μας προτείνει να τα επισκευάσουμε…

 

Μοιραστείτε
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email