ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΘΩΩΘΗΚΑΝ

 

Είχαν σκοτωθεί δύο παιδιά από καψούλια δακρυγόνων. Το δικαστήριο αθώωσε τους αστυνομικούς με αιτιολογικό την ¨άρνηση¨ τους 

Ανακοινώθηκε η απόφαση στην δίκη σχετικά με τα παιδιά που είχαν σκοτωθεί από καψούλια δακρυγόνων που είχαν ρίξει τρεις αστυνομικοί στο Ντιγιαρμπακίρ.  Το δικαστήριο αθώωσε τους αστυνομικούς και ανακοίνωσε και την αιτιολογία της απόφασης. Το δικαστήριο στην απόφαση του αναφέρει πως έλαβε υπόψη ¨την σταθερή και με επίμονο τρόπο άρνηση των σε βάρος τους κατηγοριών¨

Σύμφωνα με την είδηση από το πρακτορείο Μεσοποταμία, σε επεισόδια που ξέσπασαν στις 28/3/2006, αστυνομικοί έριξαν δακρυγόνα και από τα καψούλια σκοτώθηκαν τότε ο 14 των Μαχσούμ Μιρζάκ και ο 8 ετών Ενές Ατά.

Σχετικά με τον θάνατο των παιδιών ασκήθηκε στους αστυνομικούς Χ.Α. , Ν.Ο. και Μ.Ο δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και με πιθανή ποινή μέχρι και ισόβια.

Η εκδίκαση της υπόθεσης αυτής από το 1ο Κακουργιοδικείο στην οποία οι αστυνομικοί αθωώθηκαν, έγινε στις 26 Απριλίου και το δικαστήριο ανακοίνωσε το σχετικό αιτιολογικό.

To αιτιολογικό ανέφερε τα εξής: ¨Το ότι δεν βρέθηκαν τα εν λόγω καψούλια, το ότι χάθηκαν τα πειστήρια, το ότι δεν εντοπίστηκαν τα συγκεκριμένα όπλα όπως και η σταθερή και με επίμονο τρόπο απόρριψη των κατηγοριών από τους κατηγορουμένους, όπως και το ότι δεν υπάρχει κάποια απτή απόδειξη όπως βίντεο, μάρτυρας ή πραγματογνωμοσύνη….

…………..
http://www.diken.com.tr/gaz-fisegiyle-iki-cocuk-olmustu-mahkeme-polislerin-inkarini-beraate-gerekce-saydi/
2/6/2018
Σχ : Ωραία δικαιοσύνη !

Μοιραστείτε
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email