ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΕΝΤΑΧΘΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ

 

 

Απέδρασε από τον τουρκικό στρατό και εντάχθηκε στους αντάρτες

Την ώρα που έκανε την υποχρεωτική του θητεία στον τουρκικό στρατό, μη μπορώντας να αντέξει την πίεση των αξιωματικών, ο Κουρδος νέος, απέδρασε και εντάχθηκε στις τάξεις των ανταρτών.

O Mουσλού Σερχιλντάν Γκεβέρα ενώ υπηρετούσε την θητεία του στο Αντίγιαμαν, μη αντέχοντας την καταπίεση που ασκείται στον τουρκικό στρατό σε βάρος των Κούρδων στρατιωτών, πήρε την απόφαση να ενταχθεί στο Κουρδικό Κίνημα Ελευθερίας που συμπαθούσε από πριν . Ο Σερχιλντάν περιέγραψε στο ANF το πώς έφυγε από το στρατό και εντάχθηκε στο Κουρδικό Κίνημα Ελευθερίας.

ΔΕΧΟΜΟΥΝ ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΗΜΟΥΝ ΚΟΥΡΔΟΣ

Ο αντάρτης Σερχιλντάν λέει πως όντας Κούρδος και υπηρετώντας την θητεία του στο τουρκικό κράτος, δυσκολευόταν ηθικά και συνειδησιακά.  Και προσθέτει πως ¨Για αυτό τον λόγο αποφάσισα να ενταχθώ. Αυτή την στιγμή αγωνίζομαι σαν αντάρτης και αυτό για μένα είναι μια μεγάλη χαρά¨.

Ο Σερχιλντάν λέει πως όταν υπηρετούσε την θητεία του στο Αντίγιαμαν, οι Τούρκοι αξιωματικοί τον έβριζαν και τον πρόσβαλαν επειδή ήταν Κούρδος και προσθέτει πως ¨Η θητεία στον τουρκικό στρατό στηρίζεται αποκλειστικά στην υποχρέωση, είναι απάνθρωπη και θίγει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.. Κανένας Κούρδος δεν μπορεί να  αντέξει αυτές τις προσβολές¨.

ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΝΕΟΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΖΟΥΝΕ ΑΝΑΞΙΟΠΡΕΠΩΣ

……….

Ο Σερχιλντάν λέει : ¨Πάντοτε ήθελα να γίνω αντάρτης, Όταν είδα και αυτά στην θητεία, δεν τα ανέχτηκα. Σχεδίασα την διαφυγή μου και τώρα είμαι ένας αντάρτης στα βουνά του Ζάγρος¨

Τέλος ο Σερχιλντάν Γκεβέρα κάνει την εξής έκκληση σε όλους τους Κούρδους νέους που υπηρετούνε την θητεία του : ¨Ο άνθρωπος πρέπει να ζει και πρέπει να ζει με τιμή και αξιοπρέπεια. Κανένας δεν πρέπει να δέχεται να ζει αναξιοπρεπώς. Για αυτό η έκκληση μου σε όλους τους Κούρδους νέους που υπηρετούν την θητεία τους, είναι να φύγουν από τον στρατό και να ενταχθούν στις τάξεις των ανταρτών.

ΑΝF  10/6/2018

Μοιραστείτε
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email