ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ: ΖΗΤΑ ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ Η ΚΥΡΩΘΕΙΣΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΤΕΜΙΡΤΑΣ !

 

Έκτακτη είδηση ! Δήλωση του ΠτΔ Ερντογάν σχετικά με την υποψηφιότητα του Ντεμιρτάς

Ο ΠτΔ και Γενικός Πρόεδρος του ΑΚΡ Ταγίπ Ερντογάν σχολίασε τις εκκλήσεις που γίνονται για να αφεθεί ελεύθερος ο υποψήφιος ΠτΔ του κόμματος HDP ο Σελαχαττίν Ντεμιρτάς.Ο Ερντογαν κατηγορώντας ιδιαίτερα τον Μουxαρρέμ Ιντζέ, είπε: ¨Τι θα πει ¨είναι υποψήφιος ΠτΔ άφησε τον¨ ; Για να είναι υποψήφιος ΠτΔ πρέπει να υπάρχουν οι όροι. Κατά την γνώμη αυτό είναι μια λάθος εξέλιξη. Μακάρι αυτό να βελτιωθεί. Δήθεν λέει δεν είναι καταδικασμένος αλλά προφυλακισμένος. Και η προφυλάκιση είναι πολύ σημαντική¨.

ΤΙ ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΕΙ

Ο Ντεμιρτάς όντας προφυλακισμένος στις φυλακές Αδριανούπολης, εξελέγη υποψήφιος με το HDP. Μετά από την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του, οι Ακσενέρ, Ιντζέ και Καραμολλάογλου ανέφεραν πως πρέπει να υπάρχουν δίκαιοι εκλογικοί όροι και ότι πρέπει να δοθεί άδεια στον Ντεμιρτάς να κάνει την προπαγάνδα του.  Ο Ερντογάν και η Συμμαχία για την Προεδρία υποστηρίζουν πως θα ήταν λάθος το να αφεθεί ελεύθερος ο Ντεμιρτάς.

Ο άλλος υποψήφιος ο Ντογού Περιντσέκ υποστήριξε πως ο Ντεμιρτάς δεν πρέπει να αποφυλακιστεί.

Από την άλλη ο Μουχαρρέμ Ιντζέ που τις προηγούμενες μέρες έκανε συγκέντρωση στο Ντιγιαρμπακίρ, επισκέφτηκε την Μπασάκ Ντεμιρτάς-σύζυγο του Σελαχαττίν. Ο Ερντογάν είχε δηλώσει πως στην συγκέντρωση του Ιντζέ στο Ντιγιαρμπακίρ μετείχαν μέλη του HDP.

http://www.haberturk.com/son-dakika-cumhurbaskani-erdogan-dan-demirtas-in-adayligi-ile-ilgili-aciklama-2015557

14/6/2018

Σχ: Σε νεότερο δημοσίευμα είπε πως μεταξύ των όρων και προυποθέσεων για να είναι κάποιος υποψήφιος ΠτΔ ¨Θα προσθέσουμε και το να μην είναι κρατούμενος¨. Τώρα αν μας ρωτάτε αν προλαβαίνει να ακυρώσει την υποψηφιοτητα του Ντεμιρτάς ακόμη και τώρα, η απάντηση μας είναι η εξής. Δικοί του οι βουλευτές, δικοί του οι δικαστές, οτι θέλει κάνει….

Μοιραστείτε
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email